Connect with us

Sponsored Content

Vivo NEX 3 Telefon Pintar Pertama Sokong Rangkaian 5G Di Malaysia

Setelah lebih dua minggu vivo 17 Pro dilancarkan dan dijual, kini Vivo kembali menggugat pengguna di Malaysia dengan keluaran terbaru iaitu vivo NEX 3.

Sebelum ini, spesifikasi lengkap vivo NEX 3 sememangnya telah diwar-warkan oleh pihak Vivo. Namun, pihak Vivo seakan-akan meninggalkan satu teka-teki kepada pengguna di Malaysia, kerana tidak menyatakan tarikh dan harga yang spesifik untuk telefon pintar vivo NEX 3.

Sekarang, semua dah terjawab!

Vivo Malaysia secara rasminya telah mengumumkan bahawa vivo NEX 3 5G ini telah rasmi berada dalam pasaran Malaysia mulai semalam (17 Oktober 2019). Paling penting sekali, vivo NEX 3ini adalah merupakan satu-satunya telefon pintar di Malaysia yang menyokong rangkaian 5G.

Spesifikasi vivo NEX 3 gempak weh…

Spesifikasi telefon pintar yang mempunyai paparan skrin bersaiz 6.89 inci dan resolusi 2256×1080 pixel pasti menggugat para pengguna selain daripada nisbah skrin ke badan yang hampir 99.6%.

Tidak kurang juga dengan kehebatan kamera belakangnya yang seakan-akan menyerupai bentuk jam tangan mekanikal malah dilengkapi dengan 3 lensa. Wow, menarik kan!

Rekaan khas vivo NEX 3 tanpa bezel dan bentuknya yang sangat nipis akan memudahkan para pengguna membawa telefon pintar tersebut ke mana-mana sahaja.

Masih kekalkan kebolehan SuperFlash charge

vivo NEX 3 juga dilengkapi dengan teknologi pengecasan tercanggih iaitu SuperFlash Charge di mana pengguna hanya akan mengambil masa selama 13 minit sahaja untuk mengecas.

Hebat sangat ni, tak tergugat ke tu?

Didatangkan dengan butang volume 3D

Wehhh, canggih gila!

Bukan itu sahaja, oleh kerana vivo NEX 3 berkonsepkan waterfall, telefon pintar ini turut mempunyai rekaan khas butang volume jenis grippy plastic. Teknologi ini hanya memerlukan pengguna untuk menekan grippy plastic yang terletak disisi telefon bagi menyelaraskan volume.

Kamera Depan boleh Pop-Up

Apa yang lebih menarik apabila telefon pintar ini memiliki kamera hadapan yang canggih dimana kamera tersebut keluar atau ‘pop-up’ secara automatik apabila anda bertukar mode

Sentuh mengenai hal kamera, semestinya kualiti kameranya akan memberikan hasil yang bakal membuat pegguna berpuas hati.

Kapasiti Bateri yang tahan lama

Selain daripada mempunyai teknologi kamera yang canggih, vivo NEX 3 juga dilengkapi dengan kapasiti bateri yang tinggi iaitu sebanyak 4,500mAh (TYP). Jadi, sangat seronok kalau nak ber-gaming lama-lama.

Tambahan pula, vivo NEX 3 dilengkapi dengan chipset Snapdragon 855 Plus dan penyimpanan USF 3.0. Memori RAM pula disediakan sebanyak 12GB dan storage sebesar 512 GB!

Tak sabar nak beli? Haa tengok di sini!

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, korang boleh layari Facebook Vivo Malaysia dan #staytunedwithVivo untuk sentiasa bersiap sedia dengan sesuatu yang #Unexpected bersama #VIVONEX3.

Unboxing all the great features of vivo NEX 3.Tell us your favorite in the comments below. #NEX3 #FutureBeyondEdges

Posted by vivo on Thursday, October 17, 2019

#NEX3 #FutureBeyondEdges #vivoMalaysia

Story (dicyduk!)

Continue Reading
Advertisement

Trending