Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Forbes Korea Senaraikan 40 Power Celebrity 2024, BLACKPINK Di Tempat Pertama

Majalah Forbes Korea mendedahkan senarai 40 Power Celebrity 2024, bagi senarai selebriti bayaran tertinggi yang dipilih oleh Forbes di Amerika Syarikat.

Foto: Forbes

Memetik artikel Manila Bulletin, Forbes Korea menjelaskan Power Celebrity 40 juga berdasarkan pendapatan tahunan selebriti (50 peratus).

Ia juga mengukur pengaruh media khususnya media sosial dan penyiaran (50 peratus), serta mengira jumlah skor dengan menjumlahkan empat penunjuk.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Forbes Korea Power Celebrity 40 memberi tumpuan sepenuhnya kepada aktiviti mereka. Dalam erti kata lain, lebih banyak terdedah kepada orang ramai melalui aktiviti aktif seperti karya (filem, drama), permainan, siaran, persembahan, dan iklan dalam tempoh tinjauan, semakin tinggi anggaran pendapatan dan indeks pengaruh.
“Dalam memilih Power Celebrity 40, kami mensasarkan penyanyi, pelakon, penyiar dan selebriti sukan, dan 100 selebriti dengan jumlah carian tertinggi di portal Daum Kakao dari 2023 hingga 2024,” katanya.

Foto: Dispatch

Setelah menapis individu-individu yang mempunyai kontroversi kehakiman, Forbes Korea turut memerhati dari segi pendapatan, pendedahan media, aktiviti penyiaran, dan angka media sosial dan menggunakan teknik statistik untuk mengira jumlah skor.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dalam pada itu, BLACKPINK mengungguli Power Celebrity 40 2024 diikuti oleh pemain bola sepak ,Son Heung-Min, NewJeans, Jim Min-Jae, Lim Young-Woong, Lee Jung-hoo, BTS Jimin, Lee Kang- Dalam, BTS Jungkook dan kumpulan gadis, IVE.

Sumber: Manila Bulletin

Avatar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Filem Vina: Sebelum 7 Hari berjaya mendapat sambutan yang meluas apabila meraih 4 juta tontonan setelah 12 hari ditayangkan di Indonesia. Perkara itu dimaklumkan...

Dunia

Presiden Iran Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran. Memetik laporan CNN World, perkara...

Spotlight

Skandal seks terbesar dunia hiburan Korea Selatan, Burning Sun kembali mencuri perhatian apabila sebuah dokumentari khas menceritakan secara terperinci mengenai jenayah itu dimuat naik...

Dunia

Selepas filem Vina: Sebelum 7 Hari ditayangkan, polis menahan seorang daripada sekumpulan individu yang didakwa dalang dalam kes rogol dan pembunuhan pelajar sekolah di...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd