Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Bang Si-Hyuk Pentingkan Diri? Didakwa Bubar GFRIEND Semata Untuk Debut LE SSERAFIM

Pengasas HYBE Corporation, Bang Si-hyuk didakwa menjadi dalang di sebalik pembubaran kumpulan GFRIEND secara tiba-tiba demi melancarkan proses debut LE SSERAFIM, pada tahun 2022.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tular baru-baru ini mengenai kandungan perbualan didakwa antara Si-Hyuk bersama pengasas ADOR, Min Hee-Jin berikutan isu yang dibangkitkan HYBE berkaitan tuduhan pelanggaran kontrak.

Menerusi perbualan tersebut, netizen terkejut setelah mendapat tahu GFRIEND disyaki menjadi ‘korban’ untuk projek sulung kumpulan gadis baharu HYBE pada ketika itu.

Foto: Billboard

Oleh kerana itu, netizen menganggap ura-ura yang bertebaran, GFRIEND meninggalkan SOURCE MUSIC pada 2021 kerana mereka tidak bersetuju dengan pembaharuan kontrak, adalah palsu dan sengaja direka oleh Si-Hyuk.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Netizen turut memberi pandangan, memandangkan LE SSERAFIM kini telah mengalami pelbagai masalah sejak penampilan pertama mereka, mungkin ini alasan ‘sebenar’ Si-Hyuk ingin memberhentikan Hee-jin sekali gus menjadikan NewJeans sebagai satu lagi ‘pengorbanan’.

Foto: NME

Dalam pada itu, memetik artikel Koreaboo, Ketua GFRIEND, Sowon menerusi majalah Big Issue mengesahkan bahawa kumpulan itu langsung tidak tahu mereka akan dibubarkan dan mengalami kesukaran memproses apa yang berlaku.

Untuk rekod, GFRIEND ialah kumpulan gadis Korea Selatan yang ditubuhkan pada tahun 2015. Kumpulan itu terdiri daripada enam ahli iaitu Sowon, Yerin, Eunha, Yuju, SinB dan Umji.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Mereka memulakan kerjaya menerusi album Season of Glass pada 15 Januari 2015 dan memenangi beberapa anugerah seperti Best Rookie Award, membuktikan kesuksesan momentum awal walaupun hanya dari sebuah syarikat kecil.

Sumber: X @GreyItsDoor, Artikel Koreaboo

Avatar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Filem Vina: Sebelum 7 Hari berjaya mendapat sambutan yang meluas apabila meraih 4 juta tontonan setelah 12 hari ditayangkan di Indonesia. Perkara itu dimaklumkan...

Dunia

Presiden Iran Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran. Memetik laporan CNN World, perkara...

Spotlight

Skandal seks terbesar dunia hiburan Korea Selatan, Burning Sun kembali mencuri perhatian apabila sebuah dokumentari khas menceritakan secara terperinci mengenai jenayah itu dimuat naik...

Lokal

Seramai 15 individu yang terbabit aktiviti masak mi segera di kawasan stesen minyak di Genting Highlands baru-baru ini ditahan polis pada Ahad. Memetik laporan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd