Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Majlis Hari Raya HASiL 2024 : Gema Lebaran Pupuk Semangat Perpaduan Selaras Rukun MADANI

‘Gema Lebaran’ anjuran Lembaga Hasil dalam Negeri Malaysia (HASiL) telah dijayakan dengan tujuan memupuk semangat perpaduan selaras dengan rukun Malaysia MADANI.

Majlis tahunan itu telah dihadiri pihak-pihak berkepentingan seperti agensi kerajaan dan swasta, rakan-rakan media, rakan strategik HASiL (RASH) serta komuniti sekitar di Menara HASiL, Cyberjaya hari ini.

Dalam pada itu, majlis sambutan hari raya ini juga bertujuan untuk meraikan para pengawai HASiL sempena Aidilfitri yang disambut di bulan Syawal ini.

Ketua Pegawai Eksekutif HASiL, Datuk Dr. Abu Tariq Jamaluddin berkata, selain menjadi platform yang lebih terbuka antara HASiLian dan para tetamu, penganjuran majlis ini juga dapat mengeratkan jalinan kerjasama sekali gus memperkasakan sinergi HASiL dengan pelbagai pihak.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Penganjuran majlis seperti ini akan menjadi platform yang lebih terbuka bagi hubungan dua hala di antara HASiLian dan tetamu jemputan.
 “Ianya dapat meluaskan jaringan serta mengeratkan jalinan kerjasama dan seterusnya memperkasakan sinergi antara HASiL dengan pelbagai pihak berkepentingan dalam memacu perkembangan ekonomi.
“Ia sekali gus mencapai sasaran pertumbuhan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) melalui program-program pembangunan percukaian yang dirangka untuk tahun 2024,” katanya.

Malah, HASiL juga mengambil kesempatan bagi mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh rakyat Malaysia yang meraikannya.

Nadhirah Suhaimi
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Filem Vina: Sebelum 7 Hari berjaya mendapat sambutan yang meluas apabila meraih 4 juta tontonan setelah 12 hari ditayangkan di Indonesia. Perkara itu dimaklumkan...

Dunia

Presiden Iran Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran. Memetik laporan CNN World, perkara...

Spotlight

Skandal seks terbesar dunia hiburan Korea Selatan, Burning Sun kembali mencuri perhatian apabila sebuah dokumentari khas menceritakan secara terperinci mengenai jenayah itu dimuat naik...

Dunia

Selepas filem Vina: Sebelum 7 Hari ditayangkan, polis menahan seorang daripada sekumpulan individu yang didakwa dalang dalam kes rogol dan pembunuhan pelajar sekolah di...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd