Connect with us

Infozon

Tiada Kelulusan KKM, Padah Produk Perlansingan Adik Merana Hepatitis

Ramai yang mengambil jalan singkap untuk mendapatkan tubuh badan idaman mereka. Dengan lambakan produk-produk tempatan yang menjanjikan keberkesaan pada masa yang singkat, merancakkan lagi obsesi seseorang untuk memiliki tubuh badan idaman yang boleh memudaratkan kesihatan.

Lambakan produk-produk yang menjanjikan eksan kulit yang cantik dan putih mulus serta kelihatan kurus dan langsing membuatkan ramai yang terpedaya dan juga berlesenkan ‘kelulusan KKM’. Sungguhpun mempunyai kelulusan KKM, pil makanan tambahan ataupun suplement perlu diambil mengikut nasihat pakar perubatan ataupun doktor.

Adik kena radang hati makan produk tempatan!

Di Twitter, seorang gadis berkongsikan kejadian yang menimpa adiknya sendiri akibat daripada pengambilan suplement keluaran tempatan. Bahkan, adik perempuannya itu terpaksa ditahan dan dimasukkan ke Hospital Serdang.

Tujuan utama perkongsiannya adalah untuk memberikan kesedaran kepada orang ramai betapa bahayanya pengambilan suplement yang tidak diketahui kadungannya.

“Founder semua jenis nak cepat senang…”

“Produk perlansingan boleh putuskan selera makan…”

Bahkan untuk makluman, produk yang diambil oleh adiknya itu tidak mempunyai sebarang kelulusan KKM kerana didakwa diperbuat daripada sebarang bahan terlarang.

Advertisement

“Lagi sayang duit daripada nyawa orang lain…”

Tolong fikir keburukan, jangan nak untung diri sendiri

Ada sebab tak dedah nama produk!

Siapa nak tolong kalau kena saman?

Jadilah pengguna yang bijak!

Lebih baik amalkan gaya hidup sihat dan amil pemakanan yang seimbang untuk mendapatkan tubuh badan idaman.

Sumber: Twitter.

Continue Reading
Advertisement

Trending