Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

HYBE Disahkan Sogok Jenama-Jenama Terkenal, Dengan Niat NewJeans Dapat ‘Tiru’ Blackpink?

CEO ADOR, Min Hee jin telah mendedahkan bahawa tawaran jenama-jenama terkenal yang didapati kumpulan NewJeans telah dibayar oleh HYBE dengan tujuan untuk meniru dan bersaing dengan kumpulan wanita K-Pop terkenal, Blackpink.

Foto: People

Menerusi sidang akhbar, Hee Jin menunjukkan bukti bahawa HYBE secara tidak langsung menjadi ‘perancang’ dalam meningkatkan nama NewJeans bagi mengalahkan Blackpink.

Dalam pada itu, Hee Jin turut memberitahu bahawa HYBE cuba menghancurkan kerjaya Aespa dan Ive, kerana bimbang akan menganggu rancangannya untuk mengeluarkan kumpulan wanita baru.

Foto: People

Advertisement. Scroll to continue reading.

Perkara itu secara tidak langsung mengundang reaksi negatif dari pengguna media sosial berikutan tindakan tidak profesional pihak HYBE yang boleh dikatakan seolah-olah takut dengan syarikat lawannya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Terdahulu, HYBE mengumumkan penyiasatan terhadap anak syarikatnya, ADOR yang menguruskan kumpulan gadis popular NewJeans, yang telah mengungguli carta global dalam usia yang masih muda.

HYBE mendakwa bahawa Hee Jin, yang mencipta kumpulan NewJeans, sedang berusaha untuk menguruskan kumpulan gadis itu secara bebas tanpa terikat dengan syarikatnya lagi.

Namun, Hee Jin pula membidas pernyataan tersebut dengan memberitahu ketegangan dengan HYBE bermula selepas dia tahu bahawa kumpulan gadis baru di bawah HYBE, ILLIT sebagai ‘klon’ NewJeans.

Sumber: X @DARKXSTAR99, X @jnktoowell

Advertisement. Scroll to continue reading.

Avatar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Filem

Filem Vina: Sebelum 7 Hari berjaya mendapat sambutan yang meluas apabila meraih 4 juta tontonan setelah 12 hari ditayangkan di Indonesia. Perkara itu dimaklumkan...

Dunia

Presiden Iran Ebrahim Raisi dilaporkan meninggal dunia selepas helikopter dinaiki beliau terhempas di kawasan pergunungan di barat laut Iran. Memetik laporan CNN World, perkara...

Spotlight

Skandal seks terbesar dunia hiburan Korea Selatan, Burning Sun kembali mencuri perhatian apabila sebuah dokumentari khas menceritakan secara terperinci mengenai jenayah itu dimuat naik...

Dunia

Selepas filem Vina: Sebelum 7 Hari ditayangkan, polis menahan seorang daripada sekumpulan individu yang didakwa dalang dalam kes rogol dan pembunuhan pelajar sekolah di...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd