Connect with us

WTF

Kedai Bubble Tea Terkenal Kantoi Guna Buah Buruk Sebagai Bahan Utama Dalam Minuman

Kemunculan kedai minuman bubble tea kini bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. Tidak kira jenama dan harga sekali pun, pasti ramai yang akan sanggup beratur semata-mata mahu menjadi mereka yang terawal sekali mencuba sehinggakan ramai yang mengabaikan tentang kandungan dan bahan utama yang digunakan di dalam minuman bubble tea yang dibeli mereka.

Terbaru, sebuah kedai minuman bubble tea di China telah dihentikan operasi mereka setelah siasatan terhadap kebersihan di premis mereka dijalankan oleh pihak berkuasa di sana.

Menurut sumber, seorang wartawan daripada stesen televisyen tempatan telah menyamar sebagai pekerja di salah sebuah premis Tealand di Beijing.

Wartawan tersebut telah melakukan rakaman secara rahsia dan terkejut setelah mendapati mereka menggunakan buah yang sudah buruk dan rosak sebagai bahan utama di dalam minuman yang dijual kepada pelanggan mereka.

Selain itu, wartawan itu turut memaklumkan bahawa pengurus kedai bubble tea tersebut bukan sahaja tidak mengambil endah tentang bahan dan kandungan yang digunakan malah faktor kebersihan semasa menyediakan minuman juga turut diabaikan.

Advertisement

Pekerja yang tidak memakai sarung tangan ketika menyediakan minuman

Buah yang dah busuk dan rosak dijual kepada pelanggan

“Air lebihan buah di papan pemotong turut dituang ke dalam cawan pelanggan!”

Buah pisang yang sudah hitam dan lembik dimasukkan di dalam minuman

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending