Connect with us

Infozon

Tunang Nikah Dengan Wanita Lain, Bakal Pengantin Bakar Semua Barang Hantaran

Setiap pasangan yang sedang dilamun cinta pastinya mahu hubungan tersebut diteruskan hingga ke jinjang pelamin.

Namun, jodoh dan ketentuan itu merupakan rahsia Allah S.W.T. Tiada siapa dapat menduga, hari bahagia yang dinantikan rupanya satu momen yang sangat menyedihkan serta memalukan.

Hal ini samalah seperti yang dihadapi oleh seorang wanita dari Indonesia apabila bakal suaminya yang akan dinikahi kurang dari tiga bulan rupanya sudah berumah tangga dengan wanita lain.

Bakar barang hantaran

Menerusi perkongsian di aplikasi TikTok, pengguna akaun dikenali sebagai @dewi_ssartika telah memuat naik video dia membakar barang hantaran dan doorgift yang sepatutnya digunakan pada majlis perkahwinannya nanti.

@dewi_ssartika

Memaafkan sudah kU lakukan tapi goresan di hati tak akan pernah hilang #powerAwesome #fypdong

Advertisement

♬ original sound – temannya reyna – Gibahin Ikatan Cinta

Bakal suami kahwin dengan wanita lain

Ketika ditanya mengapa membakar semua barangan tersebut, gadis itu memaklumkan dia hilang kawalan diri kerana berasa begitu marah dan sedih apabila mengetahui barang hantaran pihak lelaki yang sepatutnya digunakan pada hari perkahwinan mereka digunakan untuk bernikah dengan wanita lain.

https://www.tiktok.com/@dewi_ssartika/video/6952083696912469250?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Apa yang menyedihkan lagi, sebelum lelaki tersebut bernikah dengan wanita itu, dia hanya memberitahu akan menghadiri kursus selama tiga bulan, namun tanpa disangka @dewi_ssartika mendapat khabar melalui jirannya bahawa tunangnya sudahpun mendirikan rumah tangga dengan orang lain.

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang telah meninggalkan kata-kata semangat buat pengguna TikTok tersebut. Ada juga sebahagian yang memintanya supaya reda dan bersyukur kerana dijauhkan daripada lelaki yang menyakitkan hati seperti itu sebelum berumah tangga.

Advertisement

Sumber: @dewi_ssartika

Continue Reading
Advertisement

Trending