Connect with us

Infozon

Tolak Tepi Bahaya Wabak, Pemuda Beri ‘CPR’ Menangis Gagal Selamatkan Nenek

Kasih sayang merupakan satu perantara yang sangat kuat antara ahli keluarga. Pastinya kita tidak sanggup untuk melihat orang tersayang sedang sakit dan menderita disebabkan masalah kesihatan.

Sehubungan dengan itu, menerusi perkongsian tular di media sosial berkenaan hubungan kekeluarga, beberapa foto seorang pemuda dan neneknya telah menyentap perasaan ramai warganet.

Segera lakukan CPR

Foto yang diperoleh menerusi laman Facebook El Diario de Nanchital,  seorang pemuda telah menangis sambil memeluk seorang wanita tua yang dipercayai neneknya kerana berasa sedih atas pemergian wanita itu.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan laman Facebook tersebut, pemuda itu telah mengejarkan neneknya ke hospital dan cuba melakukan bantuan pernafasan, namun tidak berjaya.

Melihat daripada reaksi pemuda itu, jelas diwajahnya rasa ralat kerana tidak dapat menyelamatkan insan tersayang. Dia menangis di dalam kereta sambil menatap wajah neneknya dengan pandangan tidak percaya.

Advertisement

Dalam kenyataan tidak sahih pula, nenek kepada pemuda itu didakwa positif pendemik selepas pasukan keselamatan melakukan pemeriksaan ke atas mayat warga emas itu.

Sumber : El Diario de Nanchital

 

 

 

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement

Trending