Connect with us

Tech

Shopee Kenalkan Kaedah Baharu Untuk Tebus Baucar

CikKoin

Diterbitkan

pada

Pada Jumaat lalu, syarikat terkenal, Shopee mengumumkan akan mengehadkan penggunaan baucar ketika check-out dimana pengguna hanya dibenarkan menebus satu baucar daripada Shopee untuk satu check-out bagi satu kedai.

Bagaimanapun, tiada had untuk penggunaan baucar daripada penjual dan susulan daripada itu, Shopee kini telah memperkenalkan kaedah baharu untuk melakukan penebusan baucar.

Jelas mereka, hanya satu baucar dapat ditebus oleh pembeli daripada Shopee  ketika melakukan check-out namun, pembeli juga dapat menggunakan sekurang-kurangnya satu baucar daripada penjual.

Sebagai contoh, apabila pembeli layak menggunakan 2 baucar daripada penjual, dengan satu baucar daripada Shopee, ini bermaksud tiga baucar dapat digunakan sekaligus untuk check-out daripada kedai tersebut.

Difahamkan, terdapat dua jenis baucar yang disediakan oleh Shopee iaitu daripada Shopee seperti penghantaran percuma, cashback Shopee coin, diskaundan sebagainya. Daripada penjual pula seperti diskaun produk tertentu, diskaun semua produk dan sebagainya.

Oleh itu, pembeli tidak dibenarkan untuk menebus baucar penghantaran percuma apabila menggunakan baucar cashback Shopee coin.

Hal ini telah menyebabkan rasa tidak puas hati pelanggan terhadap penetapan baharu dalam menggunakan baucar yang diperkenalkan oleh Shopee dan rata-rata netizen telah mula beralih pada TikTok Shop dan juga kedai secara dalam talian yang lain seperti Lazada.

Sumber: Shopee

Facebook Comments

Sambung Baca
Advertisement

Trending