Connect with us

WOW

Salman Khan Derma RM5.2 juta Kepada 19,000 Kru2 Industri Bollywood

Wabak pandemik yang melanda seluruh dunia hari ini, telah menyebabkan kebanyakan individu terpaksa menangguh aktiviti harian termasuklah mata pencarian buat sementara waktu.

Perintah Kawalan Pergerakan (MCO) dan arahan berkurung (lockdown) sudah pastinya menjejaskan pendapatan bulan terutamanya buat golongan yang makan gaji serta peniaga-peniaga kecil.

Pada hujung Mac lalu, Salman Khan menyalurkan sebahagian daripada wangnya kepada 19,000 orang pekerja dan kruindustri hiburan Bollywood. Menyedari kemelut yang berlaku, Salman Khan memutuskan untuk membantu pekerja industri perfileman Bollywood yang terjejas.

Menurut laporan Times of India, setakat ini 3,000 pekerja telah memperoleh wang bernilai 5,000 Rupee India (RM286) setiap seorang dan berbaki lagi 16,000 orang belum menerima sumbangan berkenaan.

Wakil Kesatuan Pekerja India Cine berkata, Salman telah meminta maklumat 25,000 pekerja dan sebanyak 19,000 data telah diperoleh. Jumlah keseluruhan dianggarkan lebih RM5.2 juta telah disalurkan oleh Salman Khan kepada pekerja industri Bollywood yang terjejas.

Advertisement

Kerajaan India telah mengumumkan tempoh ‘lockdown’ negara itu selama 21 hari ekoran penularan COVID-19. Sehingga kini negara itu mencatatkan jumlah pesakit COVID-19 seramai 4,421 orang dan 115 kematian.

Sumber: Astro Awani.

Continue Reading
Advertisement

Trending