Connect with us

WTF

Ramai Terlantar Di lantai Hospital, Kes COVID-19 Di Sepanyol Semakin Tinggi

Wabak COVID-19 telah menjangkiti ramai individu dan hampir serata negara di dunia ini terkesan dengan wabak berkenaan. Antara negara yang terjejas dilaporkan terjejas teruk adalah China, Itali, Amerika Syarikat, Sepanyol dan juga Jerman.

Setakat ini dilaporkan, jumlah kes sudah mencecah 381,761 kes dengan 16,558 kematian dicatatkan.

Terdapat satu video yang tersebar meluas di laman sosial yang memaparkan keadaan tidak terkawal di salah sebuah hospital di Sepanyol. Dalam video berkenaan menunjukkan ramai pesakit yang disyaki positif COVID-19 hanya terbaring pada tepi koridor hospital berkenaan

https://youtu.be/ATr6QMLjo-Q

Keadaan yang tidak terkawal ini dipercayai berlaku di Infanta Leonor Hospital dan di Severo Ochoa de Leganes Hospital yang terletak di Madrid, yang kini mencatatkan hampir 10 ribu kes positif wabak COVID-19.

Advertisement

Akhbar tempatan melaporkan bahawa, pihak hospital di sana kini sudah tidak mampu menampung bilangan pesakit yang terlampau ramai kerana sudah ditahap dan mencapai ‘kapasiti maksimum’.

Bandar Madrid kini dikhabarkan, telah menukar beberapa pusat persidangan mereka kepada hospital sementara bagi merawat rakyat mereka yang kini sedang dijangkiti wabak COVID-19.

Sumber: Era

Continue Reading
Advertisement

Trending