Connect with us

WOW

Mural Di Dinding Tanda Terima Kasih Buat KDYMM Agong & Barisan Hero

Sejak pendemik Covid-19 melanda negara, beberapa individu penting negara telah diangkat sebagai hero kerana berada dibahagian paling hadapan petugas kesihatan dan keselamantan kita apabila mampu mengendali keadaan genting itu.

Antaranya sudah tentu KDYMM Baginda Agong dan Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Manakala Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah turut menjadi kesayangan rakyat.

Mural buat hero

Oleh sebab itu, seorang pelukis mural telah mengabdikan beberapa wajah kebanggaan negara di dinding bagi menghargai jasa dan keprihatian hero negara dalam menghadapi pendemik ini.

Mural wajah KDYMM Baginda Agong dan Datuk Dr Noor Hisham telah dilukis kemas oleh Suhaimi Ali sehingga tular di media sosial.

Tanda terima kasih

Dalam kapsyen yang ditulis oleh Suhaimi Ali, dia turut mengungkapkan rasa terima kasih kepada barisan hero yang terus bertungkus-lumus mengawal Covid-19 dari awal sehingga menunjukkan penurunan ketara setakat ini.

Advertisement

Proses lukisan mural dilakukan

Melalui Facebook Suhaimi juga, dia juga sempat menunjukkan proses lukisan mural tersebut dibuat dan hasilnya begitu menakjubkan.

Tahniah diatas karya anda!

 

Sumber: Suhaimi Ali

 

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending