Connect with us

Inspirasi

Lancar Mengaji Walaupun Cacat Penglihatan, Ramai Kagum Dengar Alunan Suara Lelaki Ini

Memiliki kekurangan bukanlah penghalang untuk menjalankan ibadah yang dituntut dalam kehidupan seharian. Malah, pelbagai cara dapat dilakukan sekiranya diri sendiri benar-benar mahu untuk menunaikan kewajipan tersebut.

Lancar baca Al-Quran

Seperti insan istimewa ini yang tular di media sosial apabila mengalunkan bacaan al-Quran daripada Surah Ar-Rahman dengan begitu lancar meskipun dalam keadaan serba kekurangan.

View this post on Instagram

This blind brother reciting the Quran will leave you speechless. So beautiful mashAllah ❤️ #muslimsoftheworld

A post shared by Muslims of the World (@muslimsoftheworld) on

Advertisement

Ternyata walaupun berstatus orang kurang upaya (OKU) penglihatan, dia dilihat tidak kekok membaca ayat-ayat suci berkenaan menggunakan kitab al-Quran tulisan braille.

Malah bacaannya sangat merdu dengan alunan suara yang begitu indah sekali, pasti dapat menenangkan sesiapa sahaja yang mendengarnya.

Posting yang dimuat naik menerusi Instagram @muslimoftheworld itu telah mendapat lebih 22,000 tanda suka dan 300 komen warganet yang teruja melihat alunan suara mengaji lelaki berkenaan.

Semoga diberikan ganjaran syurga

Kesejahteraan dunia dan akhirat

Nak dengar lagi!

Sungguh hebat insan istimewa ini! Semoga beliau selalu dilindungi dan diberkati Allah SWT serta mendapat kebaikan di dunia dan akhirat. Aminnn!

Advertisement

Sumber: Instagram

Continue Reading
Advertisement

Trending