Connect with us

Inspirasi

Jiwa Kental, Gadis Pandu Lori J&T Bikin Ramai Bangga Tak Memilih Kerja

Rezeki dan jalan hidup setiap insan adalah berlainan liku-liku yang perlu dihadapi. Disebabkan itu, kita disarankan untuk tidak merendah-rendahkan pekerjaan seseorang kerana pasti ada terpalit dugaan disebaliknya.

Lebih-lebih lagi, situasi meruncing yang dihadapi oleh dunia kesan dari wabak pandemik yang melanda, telah merencatkan ekonomi sesebuah negara. Jadi, ramai yang terpaksa kehilangan kerja dan menjana pendapatan lain buat sementara waktu disamping menunggu ekonomi pulih seperti sedia kala.

“Saya bangga dengan belia seperti awak…”

Salah seorang pengguna berkongsikan perasaan bangganya terhadap kegigihan salah seorang staf kurier J&T, yang merupakan seorang belia dan tidak memilih kerja. Lebih mengagumkan, staf J&T itu merupakan seorang gadis dan hanya bertugas seorang diri ketika itu.

Gadis J&T itu tetap melakukan skop pekerjaan yang sama seperti penghantar kurier lelaki. Bahkan, van pembawa barangan dan juga pelbagai jenis bungkusan turut diangkat olehnya untuk diberikan kepada para pelanggan.

Memang patut malulah!

Kegigihan gadis ini yang dilihat tidak memilih kerja untuk meneruskan kelangsungan hidup mendapat pujian daripada segelintir pengguna Twitter.

Advertisement

Pengalaman yang berharga tidak dapat dibeli melainkan hanya merasai sendiri perkara tersebut. Oleh itu, tidak salah untuk mencuba pekerjaan yang berlainan yang lari dari bidang.

Sumber: Twitter.

Continue Reading
Advertisement

Trending