Connect with us

Inspirasi

Inspirasi Anak Muda Main E-Sport, ‘Gamer’ Diiktiraf Malaysia Book Of Record

Pernah tular membeli kereta Mustang dengan hanya memakai selipar sahaja ketika di showroom kereta mewah, Gamer yang dikenali sebagai Soloz telah mendapat mengiktirafan oleh Malaysia Book Of Record.

Soloz atau nama sebenarnya Fariz Zakaria telah mengumpul lebih daripada 1.2 juta pengikut dalam Malaysia Esports National.

View this post on Instagram

1.2 million. That’s the number of followers of the most recent Malaysia Esports National Record holder Mr. Faris aka Maharaja @solozsoloz ! . Congratulations on your entry into the Malaysian E-Sports history books Soloz! We look forward to your future achievements and to continuously serve as an inspiration to all Malaysians to uphold the “Malaysia Boleh” spirit and push the limits of EXTRAORDINARY! . #malaysiabookofrecords #esportsmalaysia #esports #soloz #solozarmy #mobilegamingmalaysia #mobilegaming #gamingmalaysia #malaysia #malaysian #esports #streamer #malaysiastreamer #streamermalaysia #mbr #mbor #daddyhood

A post shared by Malaysia Book of Records (@malaysiabookofrecords) on

Advertisement

Tahniah diucapkan

Ucapan tahniah tersebut telah dimuat naik ke Instagram Malaysia Book Of Records sendiri dengan menghargai setiap usaha anak muda tersebut dalam sama-sama membangunkan sukan atas talian yang kini boleh menjana pendapatan.

Semoga jadi inspirasi anak muda

Nama atlet E-Sport yang mewakili Malaysia dalam Sukan Sea Filipina 2019 itu juga telah tercatat di dalam Malaysia Book Of Record sebagai satu dorongan untuknya agar terus menjadi sumber inspirasi kepada anak muda diluar sana.

Untuk makluman, Soloz merupakan seorang Gamer  yang terlibat dalam sukan E-Sport yang mulai diperkenalkan beberapa tahun lalu.

Sering melakukan streaming online ketika bermain pemainan video membuatkan dia mendapat ramai pengikut sehingga mencecah jutaan orang.

Advertisement

Sumber : Malaysiabookofrecords

Continue Reading
Advertisement

Trending