Connect with us

WTF

Individu Diburu! Didakwa Bunuh 3 Ekor Kucing Guna Mesin Dobi Dengan Sengaja

Tahun lepas, seorang lelaki dan rakan-rakannya tular gara-gara tindakan kejam mereka membunuh kucing yang dipercayai bunting dengan memasukkan haiwan itu ke dalam mesin pengering di sebuah dobi layan diri.

Disebabkan perbuatan keji berkenaan, pelaku telah dihukum penjara dua tahun oleh Mahkamah Sesyen Selayang, manakala dua rakannya yang lain dibebaskan kerana mengaku tidak bersalah.

“Lagi kes kucing dibunuh…”

Menerusi perkongsian Persatuan Haiwan Malaysia hari ini mengatakan sebanyak tiga ekor kucing telah diperlakukan hal yang sama oleh seorang individu dan kini diburu. Perbuatan ini juga telah berjaya dirakam menerusi rakaman litar tertutup milik pusat dobi layan diri berkenaan.

 

Kejadian ini dipercayai berlaku Kepong dan ketiga-tiga ekor kucing berkenaan sengaja dibunuh dengan menggunakan mesin dobi.

Advertisement

Saksi simpan tubuh kucing yang mati…

Hukuman menanti si pelaku!

Individu-individu yang ternampak pelaku ataupun saksi hal berkenaan diminta untuk berikan kerjasama kepada pihak berkuasa. Sesungguhnya, janganlah jadikan amalan kekejaman terhadap haiwan ini sebagai satu kebiasaan dalam masyarakat.

Sumber: Facebook. 

Continue Reading
Advertisement

Trending