Connect with us

WTF

Demi Sebuah Ketenangan, Penagih Dadah Berumahkan Kelambu Beralaskan Tikar

Seperti yang sedia tahu, dadah sememangnya merupakan musuh utama dalam negara. Disebabkan kancah dadah inilah, bangsa dan terutamanya anak-anak muda rosak dan binasa.

Melalui perkongsian AADK daerah Besut Terengganu, seorang penagih dadah telah dicekup sewaktu dirinya berada di syurga miliknya sendiri.

Tinggal dalam kelambu belakang rumah!

Lelaki berusia 41 tahun itu dilaporkan telah ditahan oleh Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Besut ketika Operasi Cegah di Kampung Kerandang, dijalankan kira-kira jam 5.45 pagi semalam.

Lelaki itu dicekup pihak berkuasa ketika sedang nyenyak tidur di dalam kelambu, selepas menagih dadah kira-kira 20 meter di kawasan belukar belakang rumahnya.

Balik rumah hanya untuk makan!

Semua dicekup positif dadah

Ramai diwar-warkan untuk berikan maklumat

Bagaimanapun katanya, AADK percaya tujuan lelaki itu tidak tinggal di dalam rumah bagi mengelak ditahan pihak berkuasa jika serbuan dilakukan di rumahnya

Advertisement

Diingatkan kepada masyarakat terutamanya kepada para remaja dan juga anak-anak muda, untuk tidak sesekali terjerumus dengan najis dadah ini. Bukan sahaja merosakkan diri, malah hidup hanya tersiksa dan merana.

Sumber: AADK Besut.

Continue Reading
Advertisement

Trending