Connect with us

WTF

Dah Dibantu Polis Tapi Mengemis Merata Negeri, Lelaki Russia Rupanya ‘Scammer’?

Korang ingat lagi tak kisah seorang lelaki warga Russia yang tular di hadapan premis makanan segera di Temerloh sambil memegang sepanduk ‘Saya tidak boleh pulang dan tiada duit. Saya lapar’ pada bulan lalu?

Terbaru, orang kata jurutera kargo bernama Maxim Lapin itu didakwa merupakan ‘scammer’ dimana menggunakan modus operasi yang sama kononnya terkandas di Malaysia akibat wabak Covid-19.

Seorang pengguna laman Facebook, Fadhil Waynie berkongsi cerita sebenar mengenai lelaki berusia 42 tahun tersebut selepas dihantar pihak polis Temerloh ke Kedutaan Russia di ibu kota.

Paparan skrin yang dikongsi :

“Sampai KL, dia menginap kat guest house run by Russian Lady dan Russian Lady ni yang dedahkan tentang muslihat dan tujuan sebenar lelaki Russia tu.
“Russian lady tu siap cakap yang dia berasa malu bila ada orang Russia mengambil kesempatan atas kebaikan orang Malaysia untuk membolehkan dia melancong secara murah kat Malaysia.
“Russian lady tu cakap yang mamat ni bertemu dengan dua orang lagi geng dia untuk sambung melancong pergi Port Dickson,” tulisnya.

Kat kawasan Nilai pulak?

Tinjauan di Facebook milik Maxim mendapati netizen sudah mula ‘menyerang’ beliau dengan memberikan pelbagai kecaman selain kata-kata kesat yang tidak berpuas hati dengan tindakan lelaki itu!

Suka2 je kesana kesini

Berhenti menipu orang malaysia!

Menyusahkan orang je!

Mak kau hijau!

Siap bawak geng untuk mengemis?

Sumber : Facebook

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending