Connect with us

Infozon

Cara Mudah Nak cuci Aircond Kereta, Ikut 7 Langkah Ini

Selalunya kita akan upah orang cuci aircond, tak pun kita bawa pergi kedai untuk service aircond. Tapi kali ni dah ada cara-cara nak cuci aircond sendiri. Tak perlu bayar mahal-mahal untuk cuci aircond, kini anda boleh buat sendiri dengan mudah. Boleh cuba ikut step kat bawah ni ya..

1. Buka laci di bahagian dashboard

2. Tarik dan tanggalkan laci sepenuhnya

3. Buka skru yang ditanda di dalam gambar

4. Tanggalkan cover putih dalam bulatan (seperti dalam gambar)

a6

5. Sambung cabut skru

6. Tanggalkan blower ke bawah & caover bahagian bawah dengan plastik sebelum proses mencuci.

a9

7. Basuh habuk guna berus halus & keringkan di bawah matahari sebelum pasang kembali mengikut step2 yang diberikan.

Story (dicyduk!)

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending