Connect with us

Inspirasi

Berkain Sarong Naik Keretapi, Cara Warga Kota Sambut Hari Malaysia

Hari ini merupakan hari yang amat diraikan oleh seluruh rakyat Malaysia iaitu Hari Malaysia. Bersempena dengan cuti umum yang diberikan, rata-rata warga kota telah mengambil peluang untuk menyertai kempen keretapisarong2019.

Kempen yang sudah beberapa tahun diadakan ini telah mengajak orang awam untuk memakai pakaian harian rakyat Malaysia iaitu kain sarong dan menaiki pengangkutan awam seperti MRT, LRT dan KTM menuju ke Dataran Merdeka.

Semua pakai kain sarung

Menerusi laman sosial Twitter, orang awam telah menggunakan hanshtag #keretapisarong19 dengan menyertakan sekali gambar-gambar yang berjaya mereka ambil bersempena dengan kempen menarik tersebut.

 

 

Sama2 menyanyi lagu rakyat dalam train

Selain itu juga, menerusi rakaman video yang diperoleh daripada warganet, dapat didengar dengan jelas mereka menyanyikan lagu-lagu rakyat bersama-sama di dalam pengangkutan awam.

Kempen yang sangat muhibah ini dilihat sebagai satu bentuk inisiatif positif dalam menyemai semangat perpaduan dalam kelangan rakyat Malaysia. Oleh itu diharap agar kempen Keretapisarong akan terus dilakukan tahun demi tahun pada masa akan datang.

Sumber : #Keretapisarong2019

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending