Connect with us

WTF

Serbuk Putih Disangka Dadah, Gara2 Donut Gula Asing ‘Rider’ Ditahan Polis

Semenjak PKP ini dilaksanakan, perkhidmatan runner dan juga penghantaran makanan antara pekerjaan yang mendapat permintaan tinggi ketika ini. Akibat arahan berkuarantin, orang ramai dilarang berjalan-jalan berada ditempat awam dan hanya duduk dirumah sehingga fasa PKP ini selesai.

Namun, perkhidmatan runner dan juga penghantar makanan tidak begitu selesa sejak akhir-akhir ini akibat terdapat golongan yang menyalah gunakan perkhidmatan ini dengan menyeludup barang haram disebalik beg penyimpanan makanan.

“Buat pasal betul orang yang jual donut packing gula macam ni…”

Di Twitter, perkongsian seorang lelaki meraih perhatian ramai sekaligus membuatkan netizen mencuit hati dengan cerita yang disampaikan olehnya. Dalam perkongsian itu menyatakan bahawa rakannya yang merupakan seorang penghantar makanan ditahan polis kerana disyaki membawa dadah.

“Nasib ada koperal india buka & rasa…”

Beberapa peket serbuk putih telah dijumpai bersama bungkusan donat mahu dihantar oleh rider tersebut. Hasil dari penelitian yang dibuat oleh pihak polis berkenaan, bungkusan tersebut hanyalah merupakan gula yang telah diasingkan daripada donat.

Ramai betul yang terhibur!

Disebabkan perkongsian ini, ramai yang meninggalkan komen kerana geli hati dengan perkongsian yang telah disampaikan. Rata-ratanya ‘mempertikaikan’ peket gula yang dibungkus sedemikian rupa.

Advertisement

“Aku boleh bayang polis tu tergelak”

Sumpah terhibur…

Sumber: Twitter.

Continue Reading
Advertisement

Trending