Connect with us

Infozon

Baru Berjinak2 Dengan ‘Grab Food’, Pemuda Parah Kemalangan & Masuk ICU

Sudah pastinya, ramai yang terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan yang telah dilaksanakan sejak 18 Mac 2020. Segala rutin, aktiviti dan juga pekerjaan terpaksa dihentikan sementara waktu sehingga keadaan benar-benar selamat untuk dibuka kepada orang awam.

Mata pencarian rezeki kebanyakan peniaga kecil dan juga mereka yang bergaji sudah tentunya tergendala sementara waktu. Disebabkan itu, ada segelintir individu yang terpaksa menjana rezeki pada saat ini dengan melaksanakan khidmat runner ataupun menjadi penghantar makanan melalui pelbagai platfrom yang telah disediakan.

“Doakan kawan aku sihat, kemalangan kini di ICU”

Seorang pengguna Twitter telah memohon doa daripada orang ramai agar kawannya kembali pulih dari kemalangan jalan raya. Rakannya itu dikatakan cedera parah dan kini telah ditempatkan di wad ICU.

Sudah jalani pembedahan!

“Baru beberapa hari buat grab…”

Menurut penjelasan rakan yang lain, rakan mereka yang dikenali sebagai Zaim ini, baru sahaja beberapa hari mencuba raih rezeki dengan menjadi rider bagi Grab Food.  Malang tidak berbau, dia terlibat kemalangan dengan

Semoga diorang sentiasa dilindungi

Ramai yang dilhat sangat bersimpati dengan nasib yang sering menimpa insan-insan yang sanggup mengambil risiko dengan menjadi runner kepada masyarakat.

Advertisement

Semoga cepat sembuh!

Oleh itu, masyarakat disarankan untuk sentiasa berhemah dan juga sering mengucapkan terima kasih kepada mereka yang sanggup berkhidmat semasa keadaan genting berlaku di negara kita.

Sumber: Twitter.

Continue Reading
Advertisement

Trending