Connect with us

WTF

Wanita Lempar Anak Kucing Jiran Kerana Kerap Masuk Ke Halaman Rumahnya

Seorang lelaki terkejut setelah melihat rakaman kamera CCTV di rumahnya menunjukkan aksi jirannya melemparkan anak kucing miliknya tanpa sebarang perasaan belas kasihan.

Insiden yang berlaku di England itu berpunca daripada kucing milik Kevin Yarham yang dikenali sebagai Shadow itu kerap menceroboh masuk ke dalam halaman jirannya sehingga membuatkan jiranya itu meluat.

Berikutan tularnya insiden itu, suspek, April Hawes, 36 telah dihadapkan di mahkamah majistret di Norfolk atas tuduhan mengangkat lalu membaling kucing tersebut ke rumah jirannya itu.

Mahkamah diberitahu bahawa beliau telah membuat pengakuan bersalah kerana menyebabkan kecederaan dan penyeksaan terhadap haiwan pada awal perbicaraan.

Rakaman menunjukkan Hawes berjalan membawa kucing tersebut dan menjerit di hadapan rumah Hawes supaya beliau serta isterinya mendengar.

Advertisement

Saksi memberitahu, anak kucing tersebut telah dibaling ke pintu sebanyak dua kali

Hawes memberitahu bahawa beliau tidak berniat langsung untuk mencederakan anak kucing tersebut.

Menurut Kevin, April menderita kerosakan tisu dan berasa takut dengan wanita.

Disebabkan tindakannya, majistret telah menetapkan Hawes untuk menjalani kerja komuniti selama 12 bulan dan 30 aktiviti pemulihan. Beliau juga diarahkan untuk membayar denda sebanyak RM443.

Sumber: Metro.Co.UK

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending