Connect with us

Inspirasi

Selalu Ada ‘Accident’ Di Tempat Kerja, Gadis Shell Anggap Rezeki Dapat Bantu Mangsa

Dalam pengorbanan abang posmen yang sedaya upaya menghantar bungkusan untuk penerima sebelum Aidilfitri, malang sememangnya tidak berbau apabila tiba-tiba terbabit dalam kemalangan jalan raya.

Namun mujur ada insan prihatin yang tampil menghulurkan bantuan di saat diri masih dalam keadaan terkejut dengan kecederaan yang dialami.

Seorang gadis, Nur Yasmin berkongsi menerusi laman Twitter setelah dapat merawat seorang abang posmen di hadapan tempat kerjanya di sebuah stesen minyak Shell yang mengalami kemalangan akibat pemandu yang tidak memberi ‘signal’.

Rezeki hari ni dapat bantu!

“Bukak mata lihat, tepuk dada tanya hati ? Korang boleh tak, letak diri korang kat tempat dorang ni? Yang bawak kereta luar sana, jangan membab* sangat tak reti bagi signal,” tegasnya.

Malah bukan itu sahaja, gadis berusia 22 tahun tersebut turut membantu seorang pakcik yang cedera pada bahagian lutut disebabkan situasi sama akibat individu yang tidak reti memberi ‘signal’.

Apa salah pakcik ni? Geram je!

Kat tempat kerja selalu sangat kemalangan

Posting berkenaan meraih tanda suka dan diulang kicau lebih 1,000 kali selain mendapat pujian warganet yang sangat menghargai tindakan murni Yasmin dalam menghulurkan bantuan walaupun sedang bekerja.

Sumber : Nur Yasmin

Continue Reading
Advertisement

Trending