Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Pengarah & Pelakon Filem Mentega Terbang Diugut, Kereta Pula Dirosakkan

Kereta pengarah dan penulis skrip filem kontroversi Mentega Terbang, Mohd Khairi Anwar Jailani serta pelakon karya tersebut disimbah cat dan bahan asid hari ini.

Menurut laporan Harian Metro, kereta jenis Proton Saga berwarna merah dan Toyota Vios berwarna putih itu dipenuhi kesan cat berwarna merah dan hitam selain simbahan asid berserta nota ugutan bunuh.

“Cat serta asid disimbah ke kereta pengarah dan pelakon Mentega Terbang oleh individu tidak dikenali. Turut ditinggalkan nota ugutan bunuh terhadap mereka dan keluarga.
“Nota ugutan bunuh turut disertakan yang bertulis ‘Lu dengan family mesti mati’ dan nota amaran ‘Mentega Terbang jangan cabar agama Islam’,” kongsi seorang wartawan di laman Twitter @amerhadiazmi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Peguam Zaid Malek yang mewakili kedua-dua mangsa memaklumkan, anak guamnya telah membuat laporan polis berhubung kejadian tersebut pagi tadi.

“Mereka memberitahu kejadian disedari pagi tadi ketika hendak keluar dari rumah. Laporan polis dibuat di Ibu Pejabat Polis (IPD) Ampang Jaya dan Kajang.
“Persoalannya sekarang bagaimana orang awam mengetahui yang mana satu kenderaan mangsa dan di mana rumah mereka, perkara ini perlu diulas oleh pihak berkuasa,” katanya.

Zaid berkata, keselamatan anak guamnya turut terancam apabila menerima ugutan mesej selepas memberi keterangan pada pihak polis.

“Kami harap perlindungan sewajarnya dapat diberikan kepada mereka kerana suasana di negara juga sedang ‘hangat’ disebabkan golongan tertentu memainkan isu ini,” ujarnya lagi.

Sumber: Harian Metro (Muhaamad Hafis Nawawi), Twitter @amerhadiazmi

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Avatar
Ditulis oleh Nor Hidayah

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) melaporkan kematian seorang kanak-kanak berusia tiga tahun telah meninggal dunia akibat strok haba. Foto : Berita Harian Menerusi laporan...

Nasional

Golongan asnaf di Pulau Pinang menerima sumbangan daripada Menteri Sumber Manusia (KESUMA), Steven Sim Chee Keong, hari ini. Steven Sim yang juga Ahli Parlimen...

Dunia

Perbadanan McDonald’s mengumumkan akan membeli semula 225 restoran McDonald’s di Israel daripada Alonyal selepas perniagaan francais tersebut terjejas akibat gesaan boikot berpunca perang antara...

Nasional

Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) umum agihan dividen Skim Simpanan Pendidikan Nasional (Simpan SSPN) bagi tahun 2023 adalah sebanyak 3.60 peratus membabitkan anggaran...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd