Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Misbun Sidek Sedia Terima Tawaran Persatuan Badminton Thailand

Datuk Misbun Sidek seakan memberi bayangan dimana sedia terima tawaran jika ada tawaran secara rasmi daripada Persatuan Badminton Thailand (BAT)

Menurut laporan Kosmo, tindakan Legenda badminton tanah air itu yang melatih tiga pemain muda Thailand yang datang berguru ke Nusa Mahsuri mendapat perhatian ramai malah, menimbulkan spekulasi bahawa beliau akan kembali aktif dalam bidang tersebut.

Misbun Sidek sedia terima tawaran Persatuan Badminton Thailand

Artikel lain: ‘Dilamar’ Negara Luar, Misbun Sedia Lahirkan Pemain Nombor 1 Dunia Yang Keempat

Pun begitu, beliau menjelaskan mahu sedikit masa dan ruang untuk melihat secara terperinci mengenai tawaran yang diterimanya sebelum membuat sebarang keputusan.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Sementara ini hanya (tempoh) percubaan kerana saya mahu tengok sama ada pemain Thailand yang dihantar ke sini (Nusa Mahsuri) boleh mencapai kejayaan ataupun tidak pada masa hadapan.
“BAT sudah berikan kepercayaan penuh kepada saya untuk lihat pemain-pemain berpotensi dalam usaha membantu meningkatkan prestasi mereka.
“Jika boleh, mungkin kerjasama ini akan diteruskan,” katanya.

Terdahulu, tular di laman sosial apabila tiga pemain remaja Thailand bangun seawal 4 pagi yang merupakan syarat bagi menjalani latihan bersama Misbun.

Tiga pemain remaja tersebut dihantar oleh BAT untuk berguru di Nuha Mahsuri sebagai persiapan menghadapi Kejohanan Badminton Remaja Dunia dan temasya Sukan Olimpik Remaja 2026 yang akan berlangsung di Dakar, Senegal.

Sumber: Kosmo (Muhammad Helmee Ramli)

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Sosial

Seorang pelancong ‘mat salleh’ telah mengundang kecaman orang ramai kerana beranggapan bahawa rakyat Malaysia tidak bersikap ramah terhadapnya. Menerusi perkongsian @anthraxxx781 di akaun X,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd