WOW
Lippo Mall Indonesia Diubah Suai Menjadi Hospital Tambahan COVID-19

Wabak COVID-19 ini telah memperlihatkan pelbagai cara dan inisiatif setiap negara di dunia untuk memerangai virus yang kian meragut banyak nyawa yang tidak bersalah.
Di laman Twitter pula, memaparkan bagaimana sebuah pusat membeli belah telah diubah suai untuk menjadi rumah sakit ataupun hospital tambahan bagi menempatkan pesakit-pesakit yang positif wabak COVID-19 ini.
Bangunan Lippo Plaza Mampang, di Jakarta Selatan dilihat berubah serta merta menjadi ‘rumah sakit darurat’ dan tempat pengasingan buat penghidap COVID-19.
Progress pusat membeli belah tersebut ditransformasi menjadi hospital sementara itu telah dikongsikan oleh salah seorang rakyat mereka melalui laman Instagram.
Usaha yang dilakukan oleh Lippo Group ini jelas menunjukkan betapa bahaya wabak COVID-19 bagi Indonesia dan harus diatasi dengan segera. Tambah laporan media tempatan Indonesia, Lippo Plaza Mampang ini mampu memuatkan 415 katil tetapi untuk permulaan hanya 180 katil bakal digunakan.
‘Rumah sakit darurat’ ini akan menggunakan tenaga ataupun kaki tangan kesihatan dari jaringan Hospital Siloam yang kebetulan tak jauh dari pusat membeli belah berkenaan.
Sumber: Twitter, Starjogja.

-
WOW11 months ago
Jujur & Setia Kunci Utama, Tips Bercinta Dari Zaman Sekolah Sampai Kahwin
-
WTF11 months ago
Musuh Islam Makin Mengganas di India, Imam Masjid Disimbah Asid
-
WTF2 years ago
Gara-Gara Berkaki Ayam Di Pantai Port Dickson, Tapak Kaki Wanita Ini Jadi Sarang Cacing
-
WTF2 years ago
Wanita Lempar Anak Kucing Jiran Kerana Kerap Masuk Ke Halaman Rumahnya
-
Infozon11 months ago
Benci Permusuhan, Ada Rakyat Hindu Jadi ‘Pagar’ Ketika Muslim Di India Solat Jumaat
-
Inspirasi10 months ago
Sambil Pantau Rakyat, Abang Polis & Askar Gilir2 Solat Tepi Jalan
-
WTF1 year ago
Kerajaan China Dilaporkan Berlaku Kejam, Bunuh Dan Jual Organ Kaum Muslim Uighur
-
WTF11 months ago
25 Tahun ‘Berkepit’ Dengan Bantal Busuk, Dah Koyak Pun Sanggup Hantar Pergi Jahit