Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Buat Pembedahan Plastik, Titi DJ Pesan Jangan Pilih Pakej Murah

Penyanyi terkenal Indonesia, Titi DJ atau nama sebenarnya Titi Dwi Jayati mengaku baru sahaja menjalani pembedahan plastik di sebuah pusat kecantikan di Seoul, Korea Selatan.

Pengakuan itu dibuat oleh penyanyi berusia 57 tahun menerusi beberapa coretan mengenai perjalanan melakukan pembedahan plastik di laman Instagram miliknya baru-baru.

View this post on Instagram

A post shared by TITI DJ (@ti2dj)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kena periksa tahap kesihatan dulu….

Titi berkata, sebelum melakukan pembedahan plastik, dia diminta untuk membuat pemeriksaan kesihatan secara menyeluruh bagi memastikan tiada sebarang masalah bakal berlaku.

“Sebelum operasi, aku harus melakukan serangkaian cek kesehatan yang menjadi salah satu syarat utama untuk menjalani operasi disana.
“Karena ID Hospital sangat berhati-hati untuk hal tersebut, mereka mengutamakan kesehatan, keselamatan, keamanan dan kenyamanan pasein-paseinnya,”tulis Titi.
View this post on Instagram

A post shared by TITI DJ (@ti2dj)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jalani lima proses pembedahan wajah antipenuaan

Dalam hantaran berikutnya, selebritit berketurunan Melayu dan Batak, China memberitahu dia menjalani lima proses pembedahan wajah antipenuaan untuk kelihatan awet muda dengan risiko yang rendah.

Bukan itu sahaja, dia juga mengaku telah menghabiskan sejumlah wang yang besar demi mengekalkan kecantikan secara selamat.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by TITI DJ (@ti2dj)

Pilih Korea Selatan sebab selamat, kurang risiko

Tambah, pelatun lagu Sang Dewi, pemilihan Korea Selatan sebagai lokasi melakukan pembedahan adalah disebabkan kepakaran mereka selain mempunyai prosedur yang betul.

“ID Hospital mempunyai standar pelayanan rumah sakit untuk pasien2nya. Makanya namanya Hospital bukan klinik. Aku sebagai pasien harus merasa percaya dulu terhadap tempat dimana aku akan melakukan operasi,”ujarnya.

Dalam pada itu, Titi menitipkan pesanan kepada orang ramai yang mahu mengubah wajah agar tidak melakukan pembedahan plastik yang murah.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Saya nasihatkan jika ada yang mahu jalani pembedahan seperti ini jangan buat yang murah kerana risikonya sangat besar dan bahaya,” ujarnya.

Sumber: Instagram @ti2dj

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Jadi diri sendiri

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pemergian sepasang suami isteri yang maut dalam kemalangan membabitkan lima buah kenderaan di Kampung Selamat, Sungai Tong, Setiu semalam mengundang rasa sayu dalam kalangan...

Dunia

Seorang wanita menangis sewaktu menjalani hukuman sebat sebanyak 100 kali di hadapan umum selepas didapati bersalah berzina dengan iparnya. Tak kuat tahan sakit Video...

Lokal

Malang tidak berbau, seorang lelaki dilaporkan maut selepas motosikal ditungganinya dipercayai gagal memotong sebuah kereta sebelum bertembung dengan treler. Kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam...

Lokal

Rezeki tak disangka, seorang pelajar perempuan Tingkatan 2 menjadi individu paling muda membayar zakat perniagaan sebanyak RM10,000 kepada Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat...

Advertisement