Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Tawanan Israel Mahu Jadi Rakan Baik Pejuang Palestin Selepas Dibebaskan

Baru-baru ini, tular di laman sosial seorang tawanan Israel memberikan sepucuk surat buat Briged Al-Qassam sebagai tanda penghargaan.

Menerusi sepucuk surat yang telah mula tular di laman sosial, Danielle menzahirkan ucapan terima kasih kepada Hamas kerana telah melayani dia dan anak perempuannya, Emilia dengan baik sepanjang menjadi tebusan mereka.

Apa yang menarik perhatian, Danielle meluahkan rasa keinginan mahu menjadi rakan baik Hamas di dunia kerana tertarik dengan sifat kemanusiaan yang dimiliki mereka.

Tawanan Israel

Artikel lain: Genjatan Senjata Di Gaza Dilanjutkan Selama Dua Hari

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Kepada para Jeneral yang menemani saya dalam minggu minggu terakhir ini. Nampaknya kita akan berpisah esok. Tetapi saya mengucapkan terima kasih dari sudut hati saya terhadap sikap kemanusiaan luar biasa yang anda tunjukkan kepada anak perempuan saya Emilia.
“Kamu seperti ibu bapa kepadanya, menjemputnya masuk ke bilik kamu apabila dia mahu. Dia menganggap kamu seperti kawan kawannya.
“Saya berharap agar kita dapat jadi kawan yang baik di dunia ini,” ujarnya.

Apa yang lebih menyayat hati, Danielle mendedahkan pejuang Hamas tetap melayani segala permintaan anak perempuannya yang baru sahaja berusia 5 tahun meskipun kehendaknya sukar untuk diperolehi.

“Terima kasih kerana baik dengannya, bersabar dengannya dan memanjakannya dengan gula gula, buah buahan dan segala yang ada walaupun sukar untuk dicari Kanak kanak tidak seharusnya ditahan.
“Tetapi terima kasih kepada anda dan orang orang baik yang kami temui sepanjang jalan ini. Anak perempuan saya seperti Permaisuri di Gaza,” katanya lagi.

Bukan itu sahaja, wanita terbabit turut meluahkan rasa syukur kerana anaknya tidak mengalami sebarang trauma dari segi psikologi malah, dia akan sentiasa mengingati semua kebaikan yang telah dilakukan Hamas.

Dalam pada itu, Danielle mendoakan agar pejuang Hamas sentiasa dilindungi selalu dan mendapat kesihatan yang baik sepanjang mempertahankan tanah Palestin.

“Dia merasa seperti di puncak dunia. Dia tidak langsung bertemu sesiapa di perjalanan panjang kami dari pangkat bawahan ke para pemimpin yang tidak melayannya dengan baik. Saya akan selamanya menjadi banduan yang bersyukur kerana dia tidak meninggalkan tempat ini dengan trauma psikologi.
“Saya akan sentiasa mengingati kebaikan kalian yang kalian berikan walaupun situasi sukar dihadapi kalian sekarang ini dan kehilangan yang kamu alami ketika ini di Gaza.
 Semoga kalian sihat dan kasih sayang sentiasa diberikan kepada kamu dan anak anak keluarga kamu. Terima kasih banyak banyak,” tambahnya.

Sumber: X @Censored Men

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Lokal

Seorang wanita yang ditemukan meninggal dunia dalam sebuah kereta berkunci di kawasan Klinik Pakar, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), di Ipoh semalam didapati tertidur...

Lokal

Seorang isteri tak sempat selamatkan suami hanyut susulan ditarik ombak sewaktu berkelah di Pantai Batu Burok, Terengganu kira-kira jam 11. 20 pagi Ahad. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.