Connect with us

WOW

Sewajarnya Dilatih Dengan Betul, Wanita Dedah Siap Bawa Pit Bull Tidur Bersama

Terrdahulu, hangat diperkatakan mengenai kes seekor anjing jenis Pit Bull bertindak menyerang seorang wanita yang ketika itu sedang berjalan di sekitar kawasan perumahan. Kejadian berkenaan telah menyebabkan wanita berkenaan luka yang agak parah kerana digigit oleh binatang berkenaan.

Difahamkan kini, anjing tersebut telah ditangkap dan diletakan di Jabatan Perkhidmatan Veterinar (DVS) Negeri Melaka untuk siasatan dan pemeriksaan penyakit.

Ekoran kejadian berkenaan, salah seorang pengguna Facebook telah berkongsikan sedikit pengalamannya memelihara seekor anjing Pit Bull. Jelasnya secara ringkas, sebenarnya anjing ini tidak akan mendatangkan sebarang ancaman jika diberikan latihan yang sejawarnya.

Jelasnya lagi, anjing Pit Bull milik dia juga sangat kini merupakan anjing penjaga keluarga dan sangat friendly dengan tetamu yang hadir ke rumahnya. Bahkan anjing Pit Bull itu turut dibawa tidur ke kamar tidur miliknya.

Secara ringkasnya, anjing jenis Pit Bul l tersebut harus diberi latihan yang cukup oleh pemiliknya terlebih dahulu sebelum dilepaskan begitu sahaja di kawasan perumahan.

Sumber: Facebook. 

Advertisement

Continue Reading
Advertisement

Trending