Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Peserta Malaysia Tarik Diri Program Pencarian Bakat K-Pop?

Sejak semalam, kecoh di media sosial apabila salah seorang peserta wakil dari Malaysia yang menyertai program realiti televisyen terkenal, Universe Ticket terbitan SBS didakwa tarik diri di episod keempat.

Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh seorang pengguna @Alyssa Source di laman X, gadis yang berusia 18 tahun itu dikatakan terselamat daripada penyingkiran namun, terpaksa tarik diri atas alasan tersendiri yang tak dapat dielakkan.

Peserta Malaysia tarik diri

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel lain: Mengejutkan! Gadis Malaysia Usia 18 Tahun Antara Peserta Program Pencarian Bakat K-Pop

Keputusan tersebut ternyata memberi kesan kepada peminat Alyysa yang tidak pernah jemu memberi sokongan sepanjang menyertai pertandingan tersebut malah, ramai yang mengatakan sudah tidak berminat untuk menonton rancangan realiti itu lagi.

Bukan itu sahaja, akaun peminat @Alyssa Source itu turut menegur  pihak terbitan SBS menerusi surat terbuka yang didakwa tidak berlaku adil terhadap segelintir peserta.

Dalam surat tersebut, @Alyssa Source mendakwa pihak SBS tidak memaparkan gambar atau klip yang berkaitan dengan Alyssa dan hanya rakaman terpilih ketika gadis itu menghadap kebelakang, tersorok dan tidak hadir.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pada 2 Mac lalu, SBS mengumumkan program uji bakat ‘girl group’ pertama mereka, Universe Ticket, sebagai susulan program uji bakat sebelum ini seperti K-pop Star dan LOUD, yang melahirkan kumpulan lelaki TNX.

Dengan program pembangunan bakat yang unik, Universe Ticket menjemput gadis-gadis muda dari seluruh dunia yang mengimpikan untuk menjadi sebahagian anggota kumpulan K-pop.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: X @Alyysa Source

+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Lokal

Seorang wanita yang ditemukan meninggal dunia dalam sebuah kereta berkunci di kawasan Klinik Pakar, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), di Ipoh semalam didapati tertidur...

Lokal

Seorang isteri tak sempat selamatkan suami hanyut susulan ditarik ombak sewaktu berkelah di Pantai Batu Burok, Terengganu kira-kira jam 11. 20 pagi Ahad. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.