Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Peminat Luah Rasa Kecewa, NCT Dikecam Buat Kolaborasi Bersama Starbucks?

Baru-baru ini, tersebar di media sosial memperlihatkan gambar kumpulan K-pop, NCT yang didakwa akan bekerjasama dengan Starbucks sekali gus mendatangkan reaksi negatif buat peminat.

Foto: Live Nation Asia

Hal ini berikutan, selepas mengetahui tentang sokongan Starbucks yang  terhadap Israel dalam konflik berterusan antara negara tersebut dengan Palestin, orang ramai telah menjauhkan diri daripada membeli atau mempromosikan jenama minuman tersebut.

Ia juga dipercayai oleh netizen bahawa jenama minuman itu turut menyokong Israel sehingga mengakibatkan kematian penduduk dan kehilangan tempat tinggal di Semenanjung Gaza.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Foto: X

Memetik laporan artikel Sportskeeda, walaupun NCT dikhabarkan akan mengeluarkan merch dengan kerjasama Starbucks, netizen berpendapat untuk tidak menyokong kumpulan kegemaran mereka ini bagi memberi laluan kepada gerakan boikot yang telah sekian lama dilakukan.

Netizen percaya bahawa kerjasama ini akan mempromosikan dan mendapatkan lebih perhatian kepada jenama berkenaan, sekali gus mengganggu mereka yang sedang menjalankan gerakan boikot.

Malah, melalui kerjasama ini tidak langsung telah menggambarkan bahawa NCT didakwa menyokong Israel dalam konflik yang tidak seimbang antara Israel dan Palestin.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Foto: X

Susulan itu, kelab peminat telah menghantar e-mel beramai-ramai sekali gus menaikkan kempen dalam talian untuk menyampaikan pendirian mereka terhadap kerjasama antara NCT dan Starbucks kepada agensi kumpulan itu, SM Entertainment.

Namun begitu, memandangkan belum ada sebarang pengumuman rasmi mengenai kerjasama antara kumpulan K-pop dan jenama minuman daripada agensi itu, peminat akan menunggu dan mengambil lebih banyak tindakan konklusif bagi menentang kerjasama berkenaan.

Sumber: Sportskeeda

Advertisement. Scroll to continue reading.

Avatar
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Bisnes

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan bakal menyertai Kumpulan BRICS (sebuah kesatuan ekonomi yang terdiri daripada negara-negara Brazil, Rusia, India, China, dan Afrika...

Spotlight

Rosé Blackpink telah menandatangani kontrak pengurusan dengan anak syarikat YG Entertaiment, The Black Label dan kini sedang dalam proses mempersiapkan muzik baharu untuk dipersembahkan...

Lokal

Polis sedang memburu empat lelaki bertopeng yang terlibat kes samun menggunakan senjata api di sebuah kedai emas dalam bangunan pusat beli belah di Metro...

Lokal

Polis berjaya mengesan pelaku dalam video tular di media sosial sejak semalam yang memaparkan seorang lelaki memukul seorang wanita, dipercayai isterinya di sebuah hotel...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd