Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nasional

Istana Budaya Anjur Konsert Sounds Of Malaysia Pada 10 November Ini

Istana Budaya bakal mengadakan konsert Sound Of Malaysia, anjuran bersama Orkestra Tradisional Malaysia (OTM) dan Konservatori Muzik Kolej Pengajian Seni Kreatif, UiTM Shah Alam pada 10 November ini.

Difahamkan, Konsert Sounds Of Malaysia diadakan bagi mempergiatkan pendedahan muzik tradisional kepada generasi muda khususnya kepada warga kampus di Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA).

Apa yang lebih menarik, konsert tersebut akan menampilkan barisan artis popular tanah air seperti Dayang Nurfaizah, Haziq Rosebi dan Dhiya Suhaili.

Malah, program mentor-mentee disediakan dalam pengisian tiga bengkel iaitu Bengkel Gamelan dan Bengkel Caklempong pada 9 November 2023 serta satu sesi Masterclass: Instrumentasi dan Artistik Persembahan pada 10 November 2023.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Orang ramai dijemput hadir untuk memeriahkan lagi Sounds of Malaysia bermula jam 8:45 malam bertempat di Dewan Konsert Seri Budiman, UiTM Shah Alam.

Tiket persembahan telah mula dijual dengan harga serendah RM55 dan penjualan tiket Sounds of Malaysia hanya boleh didapati di portal https://www.excitix.com.my/.

Untuk maklumat terperinci awam boleh melayari portal serta di setiap platfom media sosial Istana Budaya dan CCA Conservatory of Music UiTM.

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.