Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Influencer Barat Kaji Al-Quran Tersenyum Bahagia Lepas Ucap 2 Kalimah Syahadah

Seorang influencer barat dikenali sebagai Megan Rice telah berkongsi kegiatannya yang sedang tekun mengkaji al-Quran di aplikasi TikTok.

Perkongsian-perkongsian yang dibuat  itu telah mencetuskan satu gerakan yang dikenali sebagai ‘non Muslim reading Quran’ dan dia sentiasa memuat naik apa yang telah dipelajari setelah membaca terjemahan isi al-Quran di media sosial.

Hidayah Allah sampai kepadanya

Ternyata, hidayah Allah S.W.T sampai kepadanya apabila Megan dikatakan telah mengucap dua kalimah syahadah menerusi siaran langsung di aplikasi TikTok sambil disaksikan beberapa individu serta mereka yang menonton di live tersebut.

@abostani

Welcome sis. @Megan Rice to your new life! #muslim #muslimtiktok #fyp #foryou #islam #shahada

Advertisement. Scroll to continue reading.

♬ original sound – abostani

Influencer barat sah peluk Islam dibimbing ustaz secara live

Dapat dilihat yang influencer berkenaan sangat gembira selepas selesai mengucap syahadah sambil dibimbing seorang pendakwah dikenali sebagai Ustaz Ahmad Bostani.

@megan_b_rice

#tiktoklive with @abostani

♬ original sound – Megan Rice

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel lain: ‘Influencer’ Barat Mula Kaji Al-Quran, Ribuan Jiwa Pilih Peluk Islam

Influencer Barat dihujani doa dari warganet Muslim

Ruangan komen di TikTok influencer itu telah dihujani dengan pelbagai doa dan kata-kata baik terutamanya daripada warganet beragama Islam kerana tahu perjalanannya yang giat mengkaji kitab suci al-Quran sebelum ini.

Difahamkan, selain daripada mempelajari qalam Allah itu, dia juga sangat lantang dalam menyuarakan solidariti kepada penduduk Palestin yang sedang berjuang mempertahankan Tanah Air.

@megan_b_rice

#freepalestine🇵🇸

Advertisement. Scroll to continue reading.

♬ original sound – Megan Rice

Sumber: TikTok abostani, megan_b_ rice

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Lokal

Seorang wanita yang ditemukan meninggal dunia dalam sebuah kereta berkunci di kawasan Klinik Pakar, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), di Ipoh semalam didapati tertidur...

Lokal

Seorang isteri tak sempat selamatkan suami hanyut susulan ditarik ombak sewaktu berkelah di Pantai Batu Burok, Terengganu kira-kira jam 11. 20 pagi Ahad. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.