Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Fadhlina Sidek Pakai Busana Khas Hasil Pelajar Kolej Vokasional Ke Sambutan Hari Malaysia

Menteri Pendidikan Fadhlina Sidek dengan bangga memakai baju kurung hasil rekaan seorang pelajar Kolej Vokasional, ketika menghadiri Sambutan Hari Malaysia 2023 di Stadium Perpaduan, Kuching, Sarawak baru-baru ini.

Fadhlina menerusi perkongsian di Facebook berkata, sentuhan pelajar tahun 1 Diploma Seni Reka dan Fesyen, Hani Nadiah Rosli membuatkan beliau kelihatan anggun dan bergaya sepanjang mengikuti majlis berkenaan.

Dalam pada itu, beliau menyeru supaya pelajar kolej vokasional yang mempunyai bakat terpendam supaya tampil kehadapan bagi menonjolkan diri.

Pada masa sama, Fadhlina yakin ramai lagi generasi muda mempunyai bakat besar yang berupaya menempah nama di dalam industri pada masa depan.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Inilah bakat-bakat terpendam yang ada pada pelajar-pelajar kita dan saya berharap akan lebih ramai lagi dapat menunjukkan kebolehan mereka kerana saya sentiasa yakin Malaysia memiliki anak-anak yang berbakat besat serta mampu mencipta nama di dalam industri suatu hari nanti,” katanya.

Terdahulu, Fadhlina mendedahkan kebanyakan baju kurung dipakainya adalah hasil rekaan dan jahitan para pelajar Program Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET).

Bahkan, beliau turut gemar mengenakan tudung dan beg karya pelajar kolej kemahiran biarpun berstatus VIP ketika menghadiri ke majlis formal dan persidangan.

Sumber: Facebook Fadhlina Sidek

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Iffa Sabrina
Ditulis oleh Iffa Sabrina

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Kolumnis

Persediaan umat Islam dalam menyambut kedatangan lebaran Aidilfitri yang berbaki tidak kurang dari seminggu merupakan detik yang sering menjadi keutamaan dalam setiap keluarga. Keterujaan...

Lokal

Pemuda UMNO Bahagian Johor mahu tindakan tegas dikenakan ke atas individu yang didakwa memuat naik hantaran menghina Yang di-Pertuan Agong di media sosial pada...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd