Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Fadhlina Sidek Pakai Busana Khas Hasil Pelajar Kolej Vokasional Ke Sambutan Hari Malaysia

Menteri Pendidikan Fadhlina Sidek dengan bangga memakai baju kurung hasil rekaan seorang pelajar Kolej Vokasional, ketika menghadiri Sambutan Hari Malaysia 2023 di Stadium Perpaduan, Kuching, Sarawak baru-baru ini.

Fadhlina menerusi perkongsian di Facebook berkata, sentuhan pelajar tahun 1 Diploma Seni Reka dan Fesyen, Hani Nadiah Rosli membuatkan beliau kelihatan anggun dan bergaya sepanjang mengikuti majlis berkenaan.

Dalam pada itu, beliau menyeru supaya pelajar kolej vokasional yang mempunyai bakat terpendam supaya tampil kehadapan bagi menonjolkan diri.

Pada masa sama, Fadhlina yakin ramai lagi generasi muda mempunyai bakat besar yang berupaya menempah nama di dalam industri pada masa depan.

Advertisement. Scroll to continue reading.
“Inilah bakat-bakat terpendam yang ada pada pelajar-pelajar kita dan saya berharap akan lebih ramai lagi dapat menunjukkan kebolehan mereka kerana saya sentiasa yakin Malaysia memiliki anak-anak yang berbakat besat serta mampu mencipta nama di dalam industri suatu hari nanti,” katanya.

Terdahulu, Fadhlina mendedahkan kebanyakan baju kurung dipakainya adalah hasil rekaan dan jahitan para pelajar Program Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET).

Bahkan, beliau turut gemar mengenakan tudung dan beg karya pelajar kolej kemahiran biarpun berstatus VIP ketika menghadiri ke majlis formal dan persidangan.

Sumber: Facebook Fadhlina Sidek

Advertisement. Scroll to continue reading.

Iffa Sabrina
Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Majlis persandingan seharusnya menjadi yang ekslusif buat pasangan pengantin bagi meraikan hari bahagia dan tumpuan sepatutnya hanya diberikan kepada mereka. Namun begitu, lain pula...

Sukan

Baru-baru ini, tular di media sosial memaparkan seorang pelajar Orang Asli berusia 12 tahun, Sa’ap Baharom telah ditawarkan untuk menyertai pusat latihan elit bola...

Spotlight

Baru-baru ini, selebriti Indonesia, Lucinta Luna mendakwa dia kini sudah hamil anak kepada tunangnya, Arten Boltian atau Alan telah berjaya menarik perhatian ramai. Bagaimanapun,...

Filem

Umum sedia maklum, filem Jawan yang dibintangi oleh aktor terkenal, Shah Rukh Khan sudah mula ditayangkan di seluruh pawagam pada 7 September lalu. Malah,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.