Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sosial

Bertahun Hanyut Jadi Transgender, Lelaki Syukur Diberi Peluang Peluk Islam

Seorang lelaki meluahkan rasa syukur apabila diberi peluang memeluk Islam selepas bertahun hanyut jadi transgender sebelum ini.

Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh lelaki yang dikenali sebagai Robin itu di laman TikToknya, dia menunjukkan perjalanan kehidupannya sebelum menjadi seorang muslim sejati.

Bertahun hanyut jadi transgender

@frogzzzzz

Al Hamdoulilah 🤲🏼🕋❤️ #islam #convertoislam #reverttoislam #love #viral #fyp #foryoupage #duet #devinelapersonne #pourtoi

♬ son original – 𝐑𝐨𝐛𝐢𝐧 | روبن

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel lain: Atlet Boling Kebangsaan Peluk Islam, Tertarik Lihat Rakan Muslim Beribadah

Dalam perkongsian tersebut, dia turut meminta orang ramai supaya menghormati keputusannya untuk memeluk Islam dan enggan untuk mengulas lebih mendalam berkenaan perkara tersebut di media sosial.

“Sudah lama saya menyimpan hasrat untuk berubah sejak bertahun-tahun lagi. Sekarang saya dapat kekuatan untuk memeluk Islam dan saya meminta kepada semua orang untuk menghormati keputusan.
“Sila bersangka baik dan saya tidak mahu bercakap mengenai agama di media sosial, namun saya perlu jelaskan kepada orang ramai memandangkan personaliti saya sangat berbez asebelum ini.
“Jangan risau tentang saya, saya rasa lebih baik, tenang dan gembira dengan pilihan yang saya lakukan,”  ujarnya di ruangan kapsyen.

Netizen turut bersyukur, gembira

Sementara itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa syukur dan gembira terhadap perubahan yang dilakukan oleh Robin yang ternyata akan memberi impak yang besar dalam kehidupannya.

Semoga terus istiqamah

Malah, ramai yang mendoakan agar dia terus istiqamah dalam mempelajari agama Islam dan berharap agar urusannya sentiasa dipermudahkan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: TikTok @Robin

Nur Ain
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Bisnes

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan bakal menyertai Kumpulan BRICS (sebuah kesatuan ekonomi yang terdiri daripada negara-negara Brazil, Rusia, India, China, dan Afrika...

Spotlight

Rosé Blackpink telah menandatangani kontrak pengurusan dengan anak syarikat YG Entertaiment, The Black Label dan kini sedang dalam proses mempersiapkan muzik baharu untuk dipersembahkan...

Lokal

Polis sedang memburu empat lelaki bertopeng yang terlibat kes samun menggunakan senjata api di sebuah kedai emas dalam bangunan pusat beli belah di Metro...

Bisnes

Syarikat perisian komputer, Adobe Systems Incorporated (Adobe) dilaporkan telah disaman Jabatan Keadilan Amerika (DOJ) berikutan penawaran pelan langganan yang dikatakan tidak telus kepada pengguna. Menerusi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd