Connect with us

WTF

Anak Luah Kecewa, Pihak Hospital Biar Mak OKU Berbaring Di Ruang Menunggu

Pelbagai kemudahan dan juga prasarana yang disediakan oleh pihak kerajaan bagi kesenangan rakyat Malaysia, terutamanya bahagian kesihatan. Rakyat Malaysia menerima pelbagai manfaat yang disediakan walaupun hanya dikenakan bayaran serendah RM1.

Namun, telah terdapat pelbagai aduan yang diterima mengenai perkhidmatan dan juga staf-staf yang ditempatkan di hospital kerajaan ini. Meskipun tidak semua mengalami pengalaman ini, ramai juga mempercayai kejadian dan kes yang diadukan itu sememangnya wujud.

“Mak kena masuk air satu botol tapi…”

Di Facebook, heboh di tularkan mengenai sebuah aduan oleh seorang pengguna laman Facebook mengenai layanan staf hospital kerajaan terhadap emaknya. Kejadian ini dilaporkan telah berlaku di sebuah hospital yang terletak di Bukit Mertajam.

“Cik buat aduan dekat negara”

Tambahnya lagi, pihak hospital hanya membiarkan emaknya itu berbaring di kerusi ruangan menunggu dan dimasukan dengan sebotol air. Sudah pastinya sebagai anak, perkara ini tidak boleh dibiarkan dan wanita berkenaan mengajukan persoalan mengenai tempat baring emaknya itu.

Namun jawapan yang diberikan oleh salah seorang pekerja yang bertugas di hospital itu amat mengecewakan.

Advertisement

“Semua hospital macam ni…”

Sudah pastinya perkara ini akan meraih pelbagai reaksi daripada kalangan warga pengguna Facebook. Malah jelas segelintir mereka lagi, perkara ini sudah menjadi perkara biasa dikebanyakan hospital.

“Cakap elok-elok tak boleh ke?”

“Padahal boleh je cakap maaf katil dah penuh…”

Sebaiknya buat aduan di saluran yang betul

Ramai macam manapun, budi bahasa kena jaga…

“Biasalah hospital, dapat pulak misi yang sombong…”

 

Sumber: Facebook.

Continue Reading
Advertisement

Trending