Connect with us

Hi, what are you looking for?

Indonesia

Al Ghazali Tak Jadi Kahwin Dengan Kekasih, Dapat Jawapan Selepas Solat Istikharah

Siapa sangka hubungan cinta yang sudah dijalani hampir enam tahun terputus ditengah jalan walaupun sudah merancang untuk ke satu tahap yang lebih serius.

Enam tahun menyulam cinta

Perkara tersebut samalah seperti yang terjadi kepada anak komposer Indoensia terkenal, Ahmad Dhani iaitu Al-Ghazali apabila memaklumkan hubungan cintanya dengan kekasihnya Alyssa Daguise sudah berakhir.

 

Solat istikharah minta petunjuk

Menerusi laporan dari Tribunnews.com memetik dari perkongsian ibu kepada Al-Ghazali, Maia Estianty  di saluran YouTube mereka, dia telah memaklumkan punca mengapa anak sulungnya putus cinta dengan Alysaa.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menurut selebriti berkenaan, Al-Ghazali atau mesra disapa Al telah membuat solat istikharah meminta petunjuk dan mendapat jawapan tentang hubungan mereka.

“Sebenarnya Al Ghazali kemarin sudah mempersiapkan sesuatu yang besar untuk mantannya karena hendak bener-bener serius,” kata Maia, dikutip dari YouTube MAIA ALELDUL TV.
“Maka disuruh salat istikharah. Pas shalat istikharah ada jawaban dari Allah, akhirnya pisah ya,” sambung Maia.

Sudah ikhlaskan

Dalam pada itu, Al juga mengakui pada awalnya dia merasakan putus cinta selepas enam tahun bersama begitu berat dan menyakitkan, namun kini dia sudah pasrah dengan apa yang terjadi.

“Aku pasrah aja sama Tuhan, udah ikhlas,” ucap Al Ghazali.
“Awalnya memang terasa kehilangan cuma apabila banyak yang memberi sokongan tidak lagi rasa begitu,” ujarnya.

Difahamkan, aktor kacak ini telah pun menamatkan hubungan dengan bekas kekasihnya kita-kira enam bulan lalu selepas tiada lagi perkongsian terbaru dirinya bersama Alysaa di sosial medianya.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Untuk makluman, Al Ghazali dan Alyssa sudah menjalinkan hubungan cinta selama enam tahun dan kisah percintaan mereka sering menjadi perhatian umum sehingga dikatakan sudah berkahwin secara senyap.

Advertisement

Artikel Menarik Lain

Asia

Sejak dari awal perkahwinan sehinggalah anak mereka dilahirkan, nama pasangan selebriti terkenal Indonesia iaitu Rizky Billar dan Lesti Kejora sentiasa mendapat perhatian ramai. Mana...

Barat

Dalam filem Hollywood, adegan ciuman antara pelakon mungkin kelihatan sangat biasa dan ia bukanlah sesuatu babak yang melampau untuk dilakukan. Mereka haruslah bersikap profesional...

Asia

Pelakon Thailand, Krittarit Butprom atau dikenali Big M mendedahkan dia telah memenangi loteri berjumlah 24,152,000 baht iaitu RM 2,973,477.79 menerusi laman Instagram miliknya sehingga...

Korea

Nama Ayana Moon bukan asing lagi jika kita rajin menggunakan media sosial. Model hijab kelahiran Korea Selatan telah menarik perhatian media selepas mengambil keputusan...

Advertisement