Connect with us

WOW

“Ada Sesuatu Masuk Dalam Rahim” – Janda Terkejut Tiba2 Bersalin Tanpa Tahu Diri Hamil

Atas rezeki Allah SWT, sudah menjadi kebiasaan sekiranya wanita dikurniakan cahaya mata selepas mendirikan rumah tangga. Sekali gus membawa lebih kebahagiaan dalam sesebuah keluarga.

Namun, kejadian aneh telah berlaku di sebuah daerah di Kabupaten Cianjur, Indonesia apabila seorang wanita yang berstatus janda tiba-tiba melahirkan anak tanpa mengetahui dirinya hamil sebelum ini.

Menurut laporan Tribun News, wanita yang bernama Siti Jainah berusia 25 tahun itu merasakan ada sesuatu yang memasuki ke dalam rahim lalu perutnya membesar. Tidak lama kemudian ia kembali normal, sebelum membesar lagi dan melahirkan seorang bayi.

“Beberapa jam sebelum melahirkan saya merasa ada yang masuk ke dalam rahim saya dan terasa sakit. Setelah itu selama 15 minit perut saya tiba-tiba buncit dan membesar.

“Selang dua minit perut saya kembali rata dan akhirnya saya sakit perut lalu melahirkan bayi yang berjantina perempuan,” jelasnya.

Walau bagaimanapun, sewaktu melahirkan bayi berkenaan Siti telah dibantu oleh seorang bidan dalam kejadian yang berlaku pada Rabu lepas.

“Jujur sehingga sekarang saya masih terkejut. Mungkin ini sudah takdir dari Allah SWT. Yang penting saya dan bayi dalam keadaan sihat,” katanya.

Khabarnya, Siti sebelum ini pernah menikah bersama seorang jejeka warganegara Agrabinta, namun jodoh mereka tidak berpanjangan dan terpaksa berpisah pada empat bulan lalu.

Advertisement

Sumber: Tribun News

Continue Reading
Advertisement

Trending