Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spotlight

Seperti Dihantui Kematian, Mulan Jameela Nekad Tutup Aurat

Penampilan penyanyi lagu Makhluk Tuhan Paling Seksi, Mulan Jameela sememangnya begitu berbeza dengan awal kemunculannya.

Lebih muslimah dan sopan

Isteri kepada pemuzik ternama Indonesia, Ahmad Dhani ini tampil lebih muslimah sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan menuai banyak pujian daripada peminat.

Rupanya, menerusi perkongsian yang dibuat oleh Insta_julid, dia telah membuat perubahan dalam diri dengan menutup aurat selepas terfikir tentang kematian.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by Insta Julid (@insta_julid)

Seperti dihantui kisah silam

Ujarnya, dia telah beberapa kali menghadapi momen sehingga dia nekad untuk berubah dengan memakai hijab serta menjaga pakaiannya.

” Aku menemukan kejadian yang menurut aku ini rentetan dari kejadian-kejadian yang mungkin membuat aku semakin harus yakin bahwa aku harus cepat-cepat berubah,” tutur Mulan.

Kematian tak boleh di nego

Menurut ibu kepada empat orang cahaya mata ini, dia merasakan yang kematian itu menghantui telah menghantuinya dan bila-bila sahaja ajal itu akan sampai tanpa boleh di nego.

Advertisement. Scroll to continue reading.
” Kematian itu adalah hal yang pasti dan nggak bisa ditolak. Siapa yang bisa nolak mati, kita nggak akan bisa nego,” katanya.

Walaupun perkongsian tersebut menuai pelbagai komen negatif daripada netizen yang mengaitkannya semula dengan kontroversi dulu, namun masih ramai yang merasakan apa yang diucapkan penyanyi itu wajar.

Mereka juga mendoakan agar Mulan Jameela terus istiqomah dan memberikan semangat bahawa setiap orang mempunyai kisah lampau yang memang sukar untuk dilupakan.

 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Instagram Insta_julid

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Kumpulan Bunkface mempersembahkan lagu rasmi Malaysia Madani buat kali pertama dalam program dialog anak muda Temu Anwar di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), Kuala...

Sukan

Pemain badminton Indonesia, Syabda Perkasa, 21, dilaporkan meninggal dunia dalam satu nahas kemalangan yang berlaku di Pemalang, Jawa Tengah, pada awal pagi Isnin. Tragedi...

Spotlight

Penceramah bebas, Ustaz Azhar Idrus (UAI) yang dimasukkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) sebelum ini dilaporkan semakin sihat. Menurut laporan BH Online, namun...

Dunia

Pada awal Januari lalu, seorang remaja perempuan Singapura diejek oleh sesetengah netizen kerana berkongsi video menzahirkan rasa gembira menerima beg berjenama pertamanya dari bapa...

Advertisement