Connect with us

Hi, what are you looking for?

Indonesia

Seperti Dihantui Kematian, Mulan Jameela Nekad Tutup Aurat

Penampilan penyanyi lagu Makhluk Tuhan Paling Seksi, Mulan Jameela sememangnya begitu berbeza dengan awal kemunculannya.

Lebih muslimah dan sopan

Isteri kepada pemuzik ternama Indonesia, Ahmad Dhani ini tampil lebih muslimah sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan menuai banyak pujian daripada peminat.

Rupanya, menerusi perkongsian yang dibuat oleh Insta_julid, dia telah membuat perubahan dalam diri dengan menutup aurat selepas terfikir tentang kematian.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by Insta Julid (@insta_julid)

Seperti dihantui kisah silam

Ujarnya, dia telah beberapa kali menghadapi momen sehingga dia nekad untuk berubah dengan memakai hijab serta menjaga pakaiannya.

” Aku menemukan kejadian yang menurut aku ini rentetan dari kejadian-kejadian yang mungkin membuat aku semakin harus yakin bahwa aku harus cepat-cepat berubah,” tutur Mulan.

Kematian tak boleh di nego

Menurut ibu kepada empat orang cahaya mata ini, dia merasakan yang kematian itu menghantui telah menghantuinya dan bila-bila sahaja ajal itu akan sampai tanpa boleh di nego.

Advertisement. Scroll to continue reading.
” Kematian itu adalah hal yang pasti dan nggak bisa ditolak. Siapa yang bisa nolak mati, kita nggak akan bisa nego,” katanya.

Walaupun perkongsian tersebut menuai pelbagai komen negatif daripada netizen yang mengaitkannya semula dengan kontroversi dulu, namun masih ramai yang merasakan apa yang diucapkan penyanyi itu wajar.

Mereka juga mendoakan agar Mulan Jameela terus istiqomah dan memberikan semangat bahawa setiap orang mempunyai kisah lampau yang memang sukar untuk dilupakan.

 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Instagram Insta_julid

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Barat

Seorang bekas Miss Croatia dikenali Ivana Knoll dikritik warganet kerana berpakaian tidak sopan di sekitar ibu kota Qatar, Doha pada minggu ini selepas dia...

Barat

Bekas pemain bola sepak Amerika Syarikat (AS), DaMarcus Beasley membuat sebanyak 126 penampilan untuk negaranya sejak tahun 2001 hingga 2017. Malah, dia juga pernah...

Barat

Penyanyi rap sensasi, Kanye West atau kini dikenali Ye sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila bekas pekerja mendedahkan dia pernah menunjukkan gambar bogel bekas isterinya,...

Indonesia

Penyanyi Indonesia, Tegar Septian meluahkan kekecewaan apabila sekali lagi menjadi mangsa tuduhan netizen apabila mereka mengatakan dia sering membazir masa keluar melepak. Tindakannya yang...

Advertisement