Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sukan

Sengaja Tendang Pengadil, Pemain Selangor FC Akan Dikenakan Hukuman

Perlawanan antara Selangor FC dan Terengganu FC semalam berakhir dengan layangan kad merah daripada pengadil kepada pemain pertahanan import Selangor FC, Yazan Al-Arab.

Memetik laporan Berita Harian, Yazan bakal berdepan hukuman berat selepas sengaja menendang pengadil perlawanan, Mohd Hasrol Mohd Amir di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya.

Tindakan tersebut berkemungkinan disebabkan oleh rasa tidak puas hatinya terhadap mutu pengadilan. Melalui tinjauan, rata-rata pemain dan staf pasukan Selangor turut kecewa dengan keputusan pengadil perlawanan.

Dalam satu video yang dimuat naik oleh @nocontextbolamy di X, Yazan kelihatan sedang menengking dan menunjukkan isyarat protes dengan keputusan pengadil.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Yazan juga kelihatan menarik bahu pengadil tersebut dengan kasar kemudian menolaknya. Tindakan tersebut membuatkan Hasrol melayangkan kad merah kepada pemain terbabit.

Layangan kad merah itu seakan menambah kemarahan Yazan sehingga beliau menendang bahagian belakang pengadil tersebut. Sebelum kejadian itu menjadi lebih teruk, pergaduhan tersebut dileraikan pemain Selangor yang lain.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Untuk makluman, pasukan Selangor FC terikat 1-1 sekali gus tersingkir menerusi perkiraan agregat memihak Terengganu FC 3-1 selepas lawan menang 2-0 pada suku akhir pertama di Kuala Terengganu minggu lalu.

Sumber: Berita Harian (Firdaus Hashim) & MakanBola (Azri Haziq)

Anis Rabiatul
Ditulis oleh

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Dunia

Selepas filem Vina: Sebelum 7 Hari ditayangkan, polis menahan seorang daripada sekumpulan individu yang didakwa dalang dalam kes rogol dan pembunuhan pelajar sekolah di...

Sosial

Seorang wanita dari Indonesia mohon maaf selepas video TikToknya yang memaparkan dakwaan dia tidak pernah mendengar suara azan di Malaysia menjadi tular. Menerusi satu...

Sosial

Tular di media sosial memaparkan gambar dan video sekumpulan sami Buddha sedang berehat di sebuah masjid di Temanggung di Jawa Tengah, Indonesia. Menerusi saluran...

Lokal

Penglibatan pengasas kedai serbaneka KK Mart, Datuk Seri Dr Chai Kee Kan bersama Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Uzbekistan bagi lawatan rasmi...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd