Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nasional

PM Turun Padang Esok, Tinjau Situasi Banjir Di Kelantan

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dijadualkan turun ke Pantai Timur khususnya di Kelantan bagi meninjau situasi banjir di negeri itu, esok.

Foto: Berita Harian

Menerusi satu perkongsian di laman Facebook miliknya, Anwar berkata situasi banjir di negeri itu kini semakin membimbangkan.

“Insya-Allah esok saya akan turun ke Kelantan bagi meninjau sendiri situasi yang semakin membimbangkan di sana.
“Semoga Allah segera mengangkat bencana ini,” katanya.

Foto: mStar

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sementara itu, beliau sempat berbincang bersama rakan sejawat Srettha Thavisin di Phuket, Thailand semalam berhubung pelancongan Malaysia-Thailand.

“PM Srettha menyatakan kesediaan Thailand untuk mempromosikan pelancongan Phuket, Langkawi dan kawasan lain di utara Semenanjung negara secara bersama memandangkan peningkatan mendadak pelancong Malaysia ke Thailand,” ujarnya.

Selain itu, kedua-duanya turut bersetuju untuk menyegerakan Projek Jalan Sadao-Bukit Kayu Hitam serta Projek Jambatan Sungai Golok-Rantau Panjang.

Foto: FB Anwar Ibrahim

“Saya dan PM Srettha juga sepakat untuk bersama-sama membangunkan wilayah selatan Thailand dan utara Semenanjug secara lebih pesat.
“Ia sekaligus menjamin limpahan ekonomi dan kemakmuran buat rakyat di kedua-dua wilayah ini,” kongsinya.

Dalam pada itu, Anwar menyatakan jawatankuasa khas peringkat tertinggi antara kedua-dua negara perlu melaporkan kemajuan projek dan perkara yang telah dipersetujui pada pertengahan bulan depan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Facebook Anwar Ibrahim

+ posts

Anis Rabiatul
Ditulis oleh Anis Rabiatul

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Sosial

Seorang pelancong ‘mat salleh’ telah mengundang kecaman orang ramai kerana beranggapan bahawa rakyat Malaysia tidak bersikap ramah terhadapnya. Menerusi perkongsian @anthraxxx781 di akaun X,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd