Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Pernah Kahwin Tujuh Kali, Nenek Berusia 112 Tahun Sedia Dipinang

Nenek berusia 112 tahun dari Kampung Kajang Sebidang, Tumpat, Kelantan sedia ‘kahwin’ jika ada lelaki yang mahu memperisterikannya, lapor Kosmo! Online.

Nenek dikenali Siti Hawa Hussin yang mempunyai 30 cicit berseloroh, dirinya sedia kahwin dan tidak menolak kemungkinan untuk hidup berumah tangga kerana masih sihat termasuk menunaikan solat lima waktu.

“Kalau ada orang nak, saya mahu berkahwin. Lagipun saya masih sihat,”selorohnya.

Siti Hawa pernah berkahwin tujuh kali dan dikurniakan empat anak hasil perkahwinan hidup dengan salah seorang daripada mereka serta mempunyai 19 cucu.

“Bekas suami saya sebelum ini, ada yang meninggal dan ada yang bercerai kerana kami tidak sehaluan,” katanya kelmarin kepada Kosmo! Online.

nenek kahwin

Ujar Siti Hawa yang kini menetap bersama anak bongsu, Ali Seme, 58, dia tidak mempunyai rahsia perjalanan hidup untuk kekal sihat dan cergas.

Sebaliknya, cuma mengamalkan makan nasi tanpa disulami air bagi menjaga kesihatan dirinya, selain makan ubat darah tinggi mengikut jadual.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bercerita lanjut, Siti Hawa juga masih mampu bercerita mengenai zaman negara dijajah oleh Jepun kepada anak cucunya.

“Dia masih boleh solat lima waktu sambil duduk. Biarpun ingatannya lemah tetapi boleh menceritakan sejarah di zaman negara dijajah oleh Jepun kepada anak cucunya,” ujar anak bongsunya.

nenek kahwin

Artikel lain: Nenek 83 Tahun Ceraikan Suami Muda Sebab Pemalas – “Semua Kerja Rumah Saya Buat”

+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Ditulis oleh Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Lokal

Seorang wanita yang ditemukan meninggal dunia dalam sebuah kereta berkunci di kawasan Klinik Pakar, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), di Ipoh semalam didapati tertidur...

Lokal

Seorang isteri tak sempat selamatkan suami hanyut susulan ditarik ombak sewaktu berkelah di Pantai Batu Burok, Terengganu kira-kira jam 11. 20 pagi Ahad. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.