Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Pengunjung Terkejut, Tikus Besar Jatuh Dari Siling Medan Selera Di Singapura

Tular sebuah video memaparkan seekor tikus jatuh dari bahagian atas ‘siling’ di sebuah medan selera yang terletak di Tangs Plaza, Singapura pada 25 November lalu.

Menerusi video tular di platform Facebook, kelihatan mamalia kecil itu jatuh tepat di atas dulang yang mempunyai dua mangkuk makanan.

Malah, turut memaparkan situasi di mana ramai pengunjung terkejut melihat tikus bersaiz besar itu jatuh ke dalam dulang masih masih mempunyai makanan.

Memetik laporan The Straits Times, tindakan tegas akan dikenakan ke atas pengurusan bangunan Pasar Tangs dan lima gerai yang berada di medan selera berkenaan kerana berada di kawasan premis tersebut.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Agensi Makanan Singapura (SFA) dan Agensi Alam Sekitar Kebangsaan (NEA) berkata, pegawai mereka telah memeriksa premis berkenaan pada 28 November sebanyak dua kali.

Mereka juga telah meneliti gerai makanan dan kawasan umum serta siling untuk melihat tanda-tanda serangan perosak dan tikus.

Menurut kenyataan itu, NEA akan mengambil tindakan terhadap pengurusan bangunan atas serangan tikus di kawasan siling, manakala SFA akan mengambil tindakan terhadap lima gerai kerana melanggar kebersihan.

Tikus jatuh

Untuk makluman, Pasar Tangs terletak di ‘ground floor’ Plaza Tang dan dikendalikan oleh Kumpulan Fei Song.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel lain: Mangsa Sindiket Penipuan Kerja Cerita Dipaksa Makan Babi, Diancam Guna Cota Elektrik

Sumber: FB Singapore Laughs, The Straits Times

+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Ditulis oleh Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Lokal

Seorang wanita yang ditemukan meninggal dunia dalam sebuah kereta berkunci di kawasan Klinik Pakar, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), di Ipoh semalam didapati tertidur...

Lokal

Seorang isteri tak sempat selamatkan suami hanyut susulan ditarik ombak sewaktu berkelah di Pantai Batu Burok, Terengganu kira-kira jam 11. 20 pagi Ahad. Memetik...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.