Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dunia

Pasangan ‘Pelangi’ India Umum Bakal Timang Anak, Jangka Kelahiran Mac Depan

Pasangan transgender India mengejutkan ramai apabila berkongsi ‘khabar gembira’ kepada semua menerusi Instagram dengan memaklumkan bakal menimang cahaya mata pertama bulan depan.

Suami yang hamil ye!

Ziya Paval berkongsi berita tersebut di media sosial apabila ‘suaminya’ sedang sarat hamil dan bakal melahirkan tidak lama lagi.

View this post on Instagram

A post shared by Deepa Rani Sivankutty (@deeparanis02)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Menerusi laporan dari India Today, Zahhad merupakan lelaki transgender yang pertama hamil di India. Dia yang bertugas sebagai akuantan mengakui teruja dengan kehamilan tersebut.

Masing2 tukar jantina

Sebenarnya, pasangan yang sudah menukar jantina masing-masing itu pernah merancang untuk mengambil anak angkat namun permohonan mereka ditolak memandangkan mereka adalah transgender.

Disebabkan itu, mereka merancang untuk mendapatkan anak secara biologi kerana bagaimana cara sekalipun Zahhad adalah seorang wanita dan mempunyai rahim.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sepasukan doktor dari Kolej Perubatan Kozhikode mengesahkan tiada sebarang cabaran fizikal yang dihadapi mereka untuk mendapat zuriat kerana kedua-duanya menjalani transformasi jantina.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Zahhad telah dilahirkan sebagai wanita sebelum menukar jantina menjadi lelaki, manakala ‘isterinya’ adalah lelaki yang merubah penampilan menjadi wanita.

Sumber: India Today

+ posts

Siti Hajar
Ditulis oleh Siti Hajar

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Spotlight

Pempengaruh media sosial asal Korea Selatan, Daud Kim, telah berkongsi video di Instagram miliknya dengan mengumumkan pembelian sebidang tanah di Incheon, Korea Selatan baru-baru...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd