Connect with us

Hi, what are you looking for?

Uncategorized

Mula Bekerja Seawal Usia 14 Tahun, Kendall Jenner Akui Tak Bahagia Jadi Model

Model terkenal, Kendall Jenner mendedahkan dia tidak bahagia semenjak berkecimpung dalam dunia peragaan memandangkan dia kekangan masa bersama keluarga dan rakan sebaya.

Menerusi temu bual bersama podcast On Purpose, Jenner meluahkan rasa penatnya apabila mula melibatkan diri dalam dunia peragaan sejak seawal usia 14 tahun sehingga tidak dapat merasai kehidupannya seperti gadis yang lain.

“Saya mula bekerja pada usia 14 tahun dan merasai kepenatan pada umur 19 tahun. Sejak menjadi model pada usia remaja, saya sudah tidak punya masa untuk melakukan aktiviti harian seperti yang dilakukan oleh gadis seusia saya.
“Saya berasa sangat penat dan perlu melakukan sesuatu supaya saya dapat berehat,” katanya.

Bukan itu sahaja, ketika usianya 19 tahun, jadual sehariannya menjadi terlalu padat selepas menandatangani kontrak bersama dua jenama terkemuka iaitu Calvin Klein dan Chanel.

Hal itu menyebabkan kehidupannya menjadi terlalu sibuk sehingga ia tidak mempunyai ruang untuk meluangkan masa bersama keluarga dan rakan karibnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Malah, model yang berusia 27 tahun itu turut memberitahu meskipun dia mempunyai segala-galanya termasuklah populariti serta kemewahan, dia tidak bahagia dengan kehidupannya itu.

“Saya berasa tidak bahagia dengan kerjaya sebagai model. Saya kehilangan banyak perkara termasuk waktu untuk bergembira bersama rakan sebaya,” jelasnya.

Sumber: Kosmo (Mohammad Shahemy Azmi)

+ posts

Nur Ain
Ditulis oleh Nur Ain

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd