Connect with us

Hi, what are you looking for?

Barat

Mula Bekerja Seawal Usia 14 Tahun, Kendall Jenner Akui Tak Bahagia Jadi Model

Model terkenal, Kendall Jenner mendedahkan dia tidak bahagia semenjak berkecimpung dalam dunia peragaan memandangkan dia kekangan masa bersama keluarga dan rakan sebaya.

Menerusi temu bual bersama podcast On Purpose, Jenner meluahkan rasa penatnya apabila mula melibatkan diri dalam dunia peragaan sejak seawal usia 14 tahun sehingga tidak dapat merasai kehidupannya seperti gadis yang lain.

“Saya mula bekerja pada usia 14 tahun dan merasai kepenatan pada umur 19 tahun. Sejak menjadi model pada usia remaja, saya sudah tidak punya masa untuk melakukan aktiviti harian seperti yang dilakukan oleh gadis seusia saya.
“Saya berasa sangat penat dan perlu melakukan sesuatu supaya saya dapat berehat,” katanya.

Bukan itu sahaja, ketika usianya 19 tahun, jadual sehariannya menjadi terlalu padat selepas menandatangani kontrak bersama dua jenama terkemuka iaitu Calvin Klein dan Chanel.

Hal itu menyebabkan kehidupannya menjadi terlalu sibuk sehingga ia tidak mempunyai ruang untuk meluangkan masa bersama keluarga dan rakan karibnya.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Malah, model yang berusia 27 tahun itu turut memberitahu meskipun dia mempunyai segala-galanya termasuklah populariti serta kemewahan, dia tidak bahagia dengan kehidupannya itu.

“Saya berasa tidak bahagia dengan kerjaya sebagai model. Saya kehilangan banyak perkara termasuk waktu untuk bergembira bersama rakan sebaya,” jelasnya.

Sumber: Kosmo (Mohammad Shahemy Azmi)

Advertisement

Artikel Menarik Lain

Asia

Sejak dari awal perkahwinan sehinggalah anak mereka dilahirkan, nama pasangan selebriti terkenal Indonesia iaitu Rizky Billar dan Lesti Kejora sentiasa mendapat perhatian ramai. Mana...

Barat

Dalam filem Hollywood, adegan ciuman antara pelakon mungkin kelihatan sangat biasa dan ia bukanlah sesuatu babak yang melampau untuk dilakukan. Mereka haruslah bersikap profesional...

Asia

Pelakon Thailand, Krittarit Butprom atau dikenali Big M mendedahkan dia telah memenangi loteri berjumlah 24,152,000 baht iaitu RM 2,973,477.79 menerusi laman Instagram miliknya sehingga...

Korea

Nama Ayana Moon bukan asing lagi jika kita rajin menggunakan media sosial. Model hijab kelahiran Korea Selatan telah menarik perhatian media selepas mengambil keputusan...

Advertisement