Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

McDonald’s Malaysia Sumbang RM1 Juta Ke Dana Kemanusiaan Palestin

Mcd Malaysia

McDonald’s Malaysia mengesahkan pihaknya memberi sumbangan sebanyak RM1 juta kepada Dana Kemanusiaan Palestin yang dilancarkan di bawah Jabatan Perdana Menteri.

Menerusi kenyataan rasmi dikeluarkan, McDonalds Malaysia berkata, langkah tersebut selaras dengan hasrat murni kerajaan sebelum ini.

“Usul Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim (Belanjawab 2024) untuk memperuntukkan RM10 juta kepada Dana Kemanusiaan Palestin adalah sejajar dengan komitmen kami untuk menyokong mereka yang terjejas akibat konflik di Gaza.
“Krisis kemanusiaan yang semakin menekan di Gaza mengetengahkan kepentingan usaha ini,”menurut kenyataan.

mcdonalds malaysia

Tambah McDonald’s Malaysia, sumbangan tersebut adalah sebagai tanda sokongan supaya dapat membantu rakyat Palestin yang sedang berdepan dengan situasi getir.

Ujarnya, dana yang disumbangkan itu dapat memenuhi keperluan masyarakat Palestin yang terjejas. Ini termasuklah meliputi perubatan, makanan, tempat tinggal dan bantuan pemindahan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

McDonald’s Malaysia turut menggalakkan semua pekerja untuk menyertai usaha pengumpulan dana bagi membantu meringankan beban masyarakat yang terkesan di Gaza.

Sebelum ini, McDonalds Malaysia menegaskan mereka adalah entiti 100 peratus milik Muslim sejak pengambilalihan oleh Lionhorn Pte. Ltd di bawah syarikat Kumpulan Reza daripada Arab Saudi pada 2017.

Bahkan, telah menyumbangkan pembayaran zakat dan terus melakukannya setiap tahun.

View this post on Instagram

Advertisement. Scroll to continue reading.

A post shared by McDonald’s (@mcdonaldsmalaysia)

Sumber: IG mcdonaldsmalaysia

Advertisement. Scroll to continue reading.
+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Ditulis oleh Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Sosial

Sejak beberapa tahun lalu, nama Mawla Amin yang dikatakan ulama besar dari Maghribi telah menjadi bualan di media sosial apabila mengunjungi Malaysia serta mendapat...

Filem

Datuk Sarimah Ahmad, 82, rayu kepada penerbit terkenal untuk kembalikan semula pita asal empat filem hasil karyanya yang diambil sejak 36 tahun lalu sebelum...

Lokal

Seorang penjawat awam maut jatuh tingkat 21 di sebuah kondominum di Kuala Lumpur dipercayai pernah  menerima Anugerah Khidmat Cemerlang sepanjang perkhidmatannya. Kredit foto: Facebook...

Filem

Penulis Zabidi Mohamed mendakwa filem La Luna ada unsur penghinaan Islam selepas kini ditayangkan di platform Netflix. Filem La Luna Ada Unsur Penghinaan Islam...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM.