Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nasional

Istana Budaya Diselenggara, Tutup Mulai 15 Januari 2024 Sehingga 5 Januari 2026

Istana Budaya bakal tutup selama dua tahun mulai 15 Januari ini bagi tujuan kerja-kerja penambahbaikan dan penyelenggaraan bangunan, khusus bumbung yang usang .

Ketua Pengarahnya, Zubaidah Mukhtar berkata, sepanjang tempoh bangunan panggung Istana Budaya itu tutup, ia tidak akan beroperasi untuk sebarang bentuk acara atau pementasan sehingga dibuka pada 5 Januari 2026.

Istana Budaya

Penutupan ini telah disahkan oleh pengendali sepenuhnya iaitu Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR) dan dijangka akan dibuka bersempena dengan Tahun Melawat Malaysia 2026 (Visit Malaysia 2026).

“Dalam tempoh penutupan ini, Istana Budaya akan menganjurkan persembahan-persembahan menerusi Kempen Gerak ke seluruh Malaysia dengan produk-produk utama Istana Budaya seperti Orkestra Tradisional Malaysia (OTM), Orkestra Simfoni Kebangsaan (OSK) dan Artistana,”kongsinya.

Zubaidah berkata, Istana Budaya sentiasa terbuka bagi memberi peluang kepada mana-mana syarikat tempatan sebagai rakan strategik serta penggiat seni tanah air untuk bekerjasama dalam menganjurkan persembahan di luar dan luar negara.

Sebarang maklumat lanjut, orang ramai boleh berhubung melalui e-mel [email protected] atau hubungi Unit Perhubungan Awam, Istana Budaya di talian 03-4026 5555.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Artikel lain: Istana Budaya Anjur Konsert Sounds Of Malaysia Pada 10 November Ini

Istana Budaya tutup

 

+ posts

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Farah Nadia
Ditulis oleh Farah Nadia

Berdiam tidak semestinya salah. Lantang tidak semestinya benar. Jaga hati, jangan sampai terguris perasaan.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Lokal

Seorang lelaki bertindak memfailkan saman sebanyak RM55 juta setelah kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat daripada kecuaian doktor. Memetik laporan Kosmo, penolong jurutera Majlis Bandaraya...

Lokal

Gambar suspek terlibat dalam kejadian tembakan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Terminal 1 telah diedarkan ke semua pintu masuk negara di utara...

Lokal

Pihak polis sedang memburu suspek yang dilaporkan mengugut mahu memukul salah seorang pelanggan di restoran makanan segera McDonald’s di Sungai Isap, Kuantan. Menerusi laporan...

Sosial

Seorang pelancong ‘mat salleh’ telah mengundang kecaman orang ramai kerana beranggapan bahawa rakyat Malaysia tidak bersikap ramah terhadapnya. Menerusi perkongsian @anthraxxx781 di akaun X,...

Advertisement

Hakcipta © 2018 Borakdaily.com, Powered by OMM Media Sdn Bhd