Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lokal

Ibu Ayah Tak Bermaya Lihat Jenazah 4 Beradik Dikebumikan

Pemergian 4 beradik disebabkan kebakaran di rumah sewa mereka di Kampung Sabak Awor, Muar malam selamam sememangnya menyentuh hati ramai.

Memetik laporan dari Harian Metro, jenazah 4 beradik iaitu  Puteri Aisyah Tenko To, 8; Mohd Hakim, 6; Mustakim, 4; dan Fatihah Aisyah, 3; dikebumikan dalam satu liang lahad kira-kira 8.15 malam.

Sugul dan tak bermaya

Ibu dan bapa kesemua mangsa,  Nabila Sedu, 31; dan Thein Ko Htut, 30 kelihatan sugul dan tidak bermaya apabila anak-anak mereka dikebumikan dalam satu liang di Tanah Perkuburan  Islam Batu 6, Bakri.

Menjengah ke perkongsian aktivis kebajikan, Ebit Lew di Facebook, jenazah mereka telah selamat disolatkan dan dikebumikan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Terdahulu, keempat-empat mangsa telah disembahyangkan di  Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) dan dihadiri oleh kenalan dan juga ahli keluarga mereka sebelum di bawa ke tanah perkuburan untuk disemadikan.

Dalam kebakaran yang berlaku sekitar 7.45 malam itu, hampir 70 peratus rumah sewa yang dihuni mereka sejak 4 tahun lalu musnah dipercayai berpunca dari litar pintas.

Tragedi yang berlaku begitu cepat itu terjadi sewaktu ibu mereka keluar ke kedai untuk menyediakan juadah berbuka manakala bapa sedang berada di tempat kerja.

Kesemua mangsa ditemui tidak sedarkan diri di dalam bilik air rumah dipercayai cuba menyelamatkan diri.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sumber: Harian Metro, Facebook Ebit Kew

 

Written By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Artikel Menarik Lain

Dunia

Baru-baru ini, tular sebuah video detik cemas yang dialami oleh penumpang apabila pintu kecemasan pesawat salah sebuah syarikat penerbangan telah dibuka sebelum mendarat dengan...

Spotlight

Anggota kumpulan tersohor Korea Selatan, BLACKPINK iaitu Lisa mendedahkan dirinya enggan dan malu berkongsi foto berbikini setiap kali bercuti di pantai. Lisa dalam satu...

Spotlight

Selebriti popular Indonesia, Raffi Ahmad mahu menjual jet peribadinya yang dibeli sekitar setahun lalu telah berjaya menarik perhatian ramai. Menerusi hantaran yang dimuat naik...

Lokal

Jenazah pendaki Malaysia Everest 2023 (ME2023), Allahyarham Awang Askandar Ampuan Yaacub selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Benoni, Papar petang tadi. Menurut laporan...

Advertisement